Zavirite u unutrašnjost Trampovog bolničkog apartmana: O njemu brine 7.000 medicinara (FOTO)

14.10.2020

21:56 >> 12:54

0

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp zaražen je koronavirusom, a leči se u vojnoj bolnici Walter Reed

Zavirite u unutrašnjost Trampovog bolničkog apartmana: O njemu brine 7.000 medicinara (FOTO)
Copyright Profimedia

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp zaražen je koronavirusom, a leči se u vojnoj bolnici “Walter Reed”. On je putem Tvitera uputio poruku da mu je dobro.

“Ide dobro, mislim. Hvala svima. Volim vas”, objavio je Trump.

Takođe je pohvalio sve koji brinu o njemu u bolnici.

“Doktori, medicinske sestre i svi u velikom medicinskom centru Walter Reed, kao i drugi iz isto tako neverovatnih institucija koji su im se pridružili, neverovatni su!!! U poslednjih 6 meseci postignut je ogroman napredak u borbi protiv ove kuge. Uz njihovu pomoć, osećam se dobro”, napisao je Tramp.

Profimedia

O njemu će u bolnici u Merilendu brinuti 7.000 pripadnika medicinskog osoblja, uključujući neke od najcenjenijih lekara u SAD, piše Daily Mail.

Tramp boravi u predsedničkom apartmanu, luksuzno opremljenom odeljenju, u jednoj od 88 zgrada uglednog medicinskog centra. Na odeljenju 71, predsednički apartman jedan je od šest soba rezervisanih za visoke zvaničnike američke vojske i Bele kuće.

Profimedia

Apartman je posebno opremljen uređajima za sigurnost i komunikacijskom opremom.

 

Profimedia

U sklopu ovog medicinskog centra takođe je i Institut za istraživanje Silver Spring, gde naučnici rade na razvoju vakcine i lečenju infektivnih bolesti poput COVID-19.

Profimedia

Predsedničko krilo sadrži trpezariju s kristalnim lusterom, radni sto samo nekoliko koraka od bolničkog kreveta, a sobe su opremljene sofama koje su predviđene za prijem posetilaca. Predsedniku su na raspolaganju kuhinja i konferencijska soba. Uz sve to, apartman je opremljen vrhunskom tehnologijom, kako bi američki predsednik mogao nesmetano da obavlja predsedničke dužnosti. Na fotografijama iz 2007. prikazana je unutrašnjost predsedničkog apartmana, za koga se ne zna je li u međuvremenu preuređen.

Profimedia

Ovo je prvi put u 39 godina da je aktuelni predsednik SAD hospitalizovan u medicinskom centru u Merilendu. U Walter Reedu zadnji se lečio Ronald Regan nakon što je teško ranjem prilikom atentata na njega 30. marta 1981. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike