Muškarac urinirao u aktivni vulkan na Havajima: Društvene mreže planule od besa na bahatog muškarca

11.01.2023

13:10

0

Nije poznato da li je turista ili lokalac, pošto je označeni korisnik Instagrama koji je razbesneo ljude brzo obrisao profil

Muškarac urinirao u aktivni vulkan na Havajima: Društvene mreže planule od besa na bahatog muškarca
Copyright AP Photo/John Swart/Instagram/hawaiinewsreport

Havajske društvene mreže usijale su se zbog fotografije muškarca koji, po svemu sudeći, urinira u aktivni vulkan Kilauea.

Njegova fotografija objavljena je prvenstveno na Instagramu, ali se onda proširila društvenim mrežama.

Kumu Hinaleimoana Vong-Kalu, havajski aktivista, rekao je da je krater Halema'uma'u mesto od  velikog značaja za Havaje i da su zbog toga reakcije tako oštre.

- Mnogi stranci ne razumeju kako mi osećamo vezu sa našim mestima i prostorima na ostrvima na kojima živimo - rekao je Vong-Kalu.

Nije poznato da li je muškarac koji urinira u vulkan turista ili lokalac, pošto je označeni korisnik Instagrama koji je razbesneo ljude brzo obrisao profil.

"Patetično ponašanje", "Šta nije u redu sa tim ljudima?", "Poštujte zemljište ili idite kući" samo su neki od komentara koji se mogu videti na društvenim mrežama.

 

Portparol nacionalnog parka na Havajima, u kom se Kilauea nalazi, rekao je da je fotografisani muškarac verovatno prekršio zakon.

- Ne samo da je nepravilno odlagao ljudski otpad u razvijenom području, što je kršenje člana 36 Kodeksa federalnih propisa, nego je pokazao i nedostatak razumevanja i nepoštovanja i zanemarivanja kulturnog značaja Kilauee - saopštio je portparol.

Prema legendi, Kilauea je dom Pele, havajske boginja vatre i vulkana.

Ovo nije prvi ovakav incident na nekom krateru na Havajima. U novembru je turista bio na udaru kritika nakon što je objavio video snimak u kom urinira u krater neaktivnog vulkana Mauna Kea. Ubrzo nakon toga on se izvinio.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike