Ni Zlatni globus nije mogao da prođe bez Zelenskog: Ukrajinski predsednik poručio svetu da neće biti trećeg svetskog rata (VIDEO)

11.01.2023

10:43

0

Autor: 24sedam

Nekadašnjeg komičara najavio je američki glumac Šon Pen

Ni Zlatni globus nije mogao da prođe bez Zelenskog: Ukrajinski predsednik poručio svetu da neće biti trećeg svetskog rata (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/DenesTorteli

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski obratio se na dodeli Zlatnih globusa u Holivudu u poruci koja je unapred snimljena, zahvalivši svima koji podržavaju njegovu zemlju.

Ukrajinskog predsednika i nekadašnjeg glumca najavio je američki kolega Šon Pen, nakon čega je Zelenski obećao da trećeg svetskog rata neće biti.

- Prvi svetski rat je odneo milione života. Drugi svetski rat je odneo desetine miliona. Neće biti trećeg svetskog rata, to nije trilogija. Ukrajina će zaustaviti rusku agresiju na svojoj teritoriji uz pomoć slobodnog sveta. Sada je 2023. godina, rat u Ukrajini još nije gotov, ali plima se okreće. I već je jasno ko će pobediti - izjavio je ukrajinski predsednik.

On je podsetio i da je dodela ovih nagrada nastala 1943, kada se Drugi svetski rat bližio kraju i kada je bilo jasno ko će pobediti.

- Nagrade su nastale u posebnom vremenu. Drugi svetski rat još nije bio gotov, ali se znalo ko će pobediti. Bilo je i dalje bitaka i suza - kazao je on.

 

 

Neposredno nakon što je počeo rat prošle godine, Zelenski je uputio molbu javnosti da podrži Ukrajinu na dodeli Gremi nagrada.

Poruka Zelenskog na ovogodišnjoj dodeli Zlatnih globusa podseća na prvu ceremoniju dodele tih nagrada koja je održana u januaru 1944. tokom Drugog svetskog rata, ukazuje Volstrit žurnal.

Zelenski, bivši komičar, pojavio se na dodeli Globusa da bi prikupio podršku za Ukrajinu u ratu protiv Rusije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike