Najmanje 20 mrtvih u sudaru autobusa kod granice Ugande i Kenije

08.01.2023

22:48

0

Autor: 24sedam

Portparol regionalne policije Ugande Rodžers Taitika obavestio je informativnu kompaniju AFP da su skoro svi poginuli kenijske nacionalnosti

Najmanje 20 mrtvih u sudaru autobusa kod granice Ugande i Kenije
Ilustracija - Copyright AP Photo/Dennis Dibondo

Najmanje 20 ljudi je poginulo, a 49 je povređeno u sudaru autobusa u blizini granice Ugande i Kenije, saopštila je policija danas.

Autobus koji je dolazio iz grada Mbalea u Ugandi do Najrobija, skrenuo je sa puta nakon što je prešao u Keniju, rekao je Rodžers Taitika, portparol regionalne policije Elgon u Ugandi, prenosi AP.

 

 

Autobus kenijskih registracija izgubio je kontrolu i skrenuo sa puta, a većina žrtava bili su državljani Ugande, rekao je policijski komandir okruga Bungoma u Keniji Patrik Kitau.

Portparol regionalne policije Ugande Rodžers Taitika obavestio je informativnu kompaniju AFP da su skoro svi poginuli kenijske nacionalnosti, a da je stradalo osam Ugandaca.

- Preliminarni nalazi kažu da je vozač prekoračio brzinu - dodao je on.

Vlasti Ugande planiraju da donesu nove mere u pokušaju da poboljšaju bezbednost na autoputu nakon porasta nesreća u toj istočnoafričkoj državi poslednjih dana.

Putnički autobus se 6. januara zabio pravo u kamion koji je bio u stanju u blizini severne ugandske metropole Gulu, ubivši 16 ljudi.

Ugandska policija saopštila je da su registrovane 104 saobraćajne nesreće u samo tri dana tokom novih 12 meseci između 30. decembra i 1. januara, sa 35 beživotnih i 114 povređenih, zajedno sa žrtvama poslednjih januarskih nesreća

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike