Viktor But posetio Lugansk: Vi ste mi bili inspiracija da se i ja vratim u Rusiju (VIDEO)

19.12.2022 | 10:19

But je prisustvovao otvaranju lokalnog ogranka Liberalno demokratske partije Rusije, bliske Kremlju

Copyright Aleksandr Sivov, Press Service of Liberal Democratic Party of Russia via AP

Ruski trgovac oružjem Viktor But, nedavno oslobođen iz zatvora u SAD, posetio je Lugansk u istočnoj Ukrajini, koji je pod kontrolom ruskih trupa.

But je u subotu prisustvovao otvaranju lokalnog ogranka Liberalno demokratske partije Rusije, bliske Kremlju, u koju se učlanio odmah posle povratka u Rusiju. 

- Dakle, veliko hvala svima vama. I vi ste mi bili inspiracija koja mi je omogućila da se i ja vratim u svoju domovinu, kao i celi Donbas, da se vratim u Rusiju. Hvala vam - poručioje But. 

Liberalne demokrate je vodio Vladimir Žirinovski sve do svoje smrti u aprilu, a sadašnji predsednik Leonid Slucki se pridružio Butu na putovanju u Lugansk.

But i Slucki su izrazili uverenje o večnom jedinstvu Donbasa sa Rusijom i nadu da će ljudi u regionu uskoro živeti mirno, bez straha za svoje živote.

But je ranije izjavio za Raša tudej da je "oduševljen" specijalnom vojnom operacijom Rusije protiv Ukrajine i da bi i sam rado otišao u rat kao dobrovoljac kada bi imao neophodne veštine.

Buta, zatvorenog u SAD od 2010. godine, američka vlada je 8. decembra razmenila za košarkašicu Britni Grajner, koja je u februaru uhapšena u Moskvi zbog posedovanja ulja od kanabisa.

 

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug