Beloruska armija u pripravnosti: Lukašenko lično kontroliše pokrete jedinica, očekuju opasnost sa Zapada!

18.12.2022 | 21:45

Ranije je državni sekretar beloruskog Saveta bezbednosti istakao da su borbene snage Belorusije spremne da reaguju

Copyright Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Profimedia

Komanda beloruske vojske drži sve jedinice u stalnoj pripravnosti, izjavio je državni sekretar Saveta bezbednosti Belorusije general-potpukovnik Aleksandar Voljfovič.

On je napomenuo da se u Sredozemnom i Baltičkom moru nalazi više od 20 ratnih brodova, dve nuklearne podmornice, dva nosača aviona, kao i više od 350 krstarećih raketa na moru i kopnu, koje imaju za cilj zapadne oblasti Rusije i celu teritoriju Belorusije.

- U skladu sa tim informacijama mi planiramo odbranu naše zemlje i jedinice Oružanih snaga držimo u pripravnosti. I predsednik lično kontroliše stanje jedinica - rekao je Voljfovič televiziji Belarus 1.

Prošle nedelje je pored granice sa Belorusijom održano oko pet vežbi na teritoriji Poljske, Litvanije i Letonije. Neposredno pored granica Belorusije se nalazi deset bataljona taktičkih grupa koje su u stalnoj pripravnosti.

- Mi svoje taktičke grupe moramo da držimo u pripravnosti i da ih proveravamo kako bismo bili sigurni da će naše Oružane snage biti spremne da uzvrate i brane teritoriju Republike Belorusije - podvukao je beloruski general.

Ranije je državni sekretar beloruskog Saveta bezbednosti istakao da su borbene snage Belorusije spremne da reaguju na tešku vojno-političku situaciju u istočnoevropskom regionu.

Bonus video

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Sputnjik