Ronilac na dah se onesvestio dok je pokušavao da obori rekord: Kolege ga spasile brzopotezno (VIDEO)

05.12.2022

22:50

0

Autor: N. Pavlović

Srećom, Lozano nije pretrpeo nikakve posledice

Ronilac na dah se onesvestio dok je pokušavao da obori rekord: Kolege ga spasile brzopotezno (VIDEO)
Lozana su brzo izveli na površinu - Copyright Instagram/miguel_apnea

Grupa ronilaca izvukla je jednog rionioca na dah koji se onesvestio na dubini od 125 metara dok je pokušavao da obori svetski rekord.

Španski profesionalni ronilac na dah, Migel Lozano, hteo je da obori rekord za najdublji zaron kada je izgubio svest.

Nije nosio bocu sa kompresovanim vazduhom, ali je uspeo da zadrži dah do dubine od 125 metara što je 1,8 metara manje od rekorda.

Na snimku se može videti kako mu se telo opustilo, a drugi ronilac mu je brzo prekrio usta kako ne bi uneo vodu u organizam.

Drugi ronilac je takođe veoma brzo doplivao do Lozana kako bi mu telo držali uspravnim dok su išli ka površini. Pridružilo se još nekoliko spasilaca.

Lozano je nakon traumatičnog događaja snimak spasavanja okačio na Instagramu.

- Obično pokušavamo da sakrijemo nesreće tokom ronjenja na dah kako bi izbegli sticanje loše reputacije i kako bismo javnosti približili ovaj sport. Gubljenje svesti se retko događa, ali se događa, to je deo našeg sporta i uz adekvatne protokole, kao što možete videti u snimku, nisam pretrpeo posledice - opisao je Lozano koji je zahvalio svojim kolegama.

Lozano je 2016. uspeo da se spusti na dubinu od 122 metra u Hondurasu, a samo troje ljudi na svetu je uspelo da zaroni još dublje.

Rekao je da ne oseća strah dok roni bez boce sa kiseonikom.

- Ne plašim se dok obavljam performans. Mislim da se strah javi do idem ka platformi pre zarona ili noć uoči ronjenja jer vas preplave misli o tome šta bi moglo da se dogodi. Više razmišljate o tome šta će se dogoditi na putu ka površini - rekao je jednom prilikom.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike