Sukobi u glavnom gradu Kirgistana: Pucano na automobil bivšeg predsednika (VIDEO)

09.10.2020

13:07 >> 17:35

0

Policija za sada nije komentarisala ovaj događaj

Sukobi u glavnom gradu Kirgistana: Pucano na automobil bivšeg predsednika (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Vladimir Voronin

Nepoznate osobe su pucale na automobil bivšeg predsednika Kirgizije, dok je napuštao miting u centru Biškeka, javljaju očevici.

U trenutku, kada su, navodno, Atambajev i drugi lideri opozicije ušli u vozilo nepoznata osoba je ispalila nekoliko hitaca u stranu automobila.

Policija za sada nije komentarisala ovaj događaj.

Trenutno se na trgu održavaju dva protesta. Pristalice bivšeg predsednika Almazbeka Atambajeva su se sukobile sa okupljenima koji podržavaju aktuelnog premijera Sadira Žaparova. Bacano je kamenje, a nekoliko osoba je povređeno.

Podsetimo, predsednik Kirgistana Soronbaj Ženbekov proglasio je danas vanredno stanje u glavnom gradu Biškeku i naredio raspoređivanje vojske.

U naredbi se ne precizira koliko će vojnika biti raspoređeno u glavnom gradu, ali im se daje instrukcija da koriste vojna vozila i postave kontrolne punkove.

Parlament Kirgistana se sutra sastaje

Parlament Kirgistana planira da se sastane u subotu kako bi razmotrio privremene kandidate za premijera, kao i odluku predsednika države Soronbaja Ženbenkova da proglasi vanrednu situaciju u zemlji, preneo je lokalni informativni sajt Akipreš pozivajući se na izjavu zamenika portparola Aide Kasimalijeve.

Zakonodavno telo planira da se sastane u predsedničkoj rezidenciji Ala Arča, na periferiji prestonice, rekal je Kasimalijeva, jer od rušenja prethodnog kabineta u utorak skupština nije uspela da sakupi kvorum.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike