U Siriji broje mrtve: U turskim napadima stradalo 29 ljudi

20.11.2022

21:32

0

Tursko ministarstvo odbrane saopštilo je ranije danas da je ta zemlja pokrenula vazdušne napade, i da za metu ima kurdske grupe koje smatra odgovornim za prošlonedeljni bombaški napad u Istanbulu

U Siriji broje mrtve: U turskim napadima stradalo 29 ljudi
Turska vojska u Siriji - Copyright AP Photo/Ghaith Alsayed, File

Najmanje 29 osoba je poginulo u masovnom napadu Turske na sirijske Kurde u oblastima Alep, Raka i Al-Hasakah, javila je kurdska televizija Rudav.


Poginulo je 15 sirijskih vojnika i 14 civila, među kojima i jedan lokalni reporter, javila je kurdska televizija sa sedištem u Erbilu u Iraku, preneo je TAS S.
Snage koje predvode sirijski Kurdi saopštile su danas da će uzvratiti na seriju napada turskih ratnih aviona, koji su preko noći pogodili njihove oblasti kontrole širom severoistočne Sirije.

- Ovi napadi turskih snaga neće proći bez odgovora - navele su u saopštenju Sirijske demokratske snage (SDF) koje podržava SAD, preneo je Rojters.

Tursko ministarstvo odbrane saopštilo je ranije danas da je ta zemlja pokrenula vazdušne napade na severne regione Sirije i Iraka i da za metu ima kurdske grupe koje Ankara smatra odgovornim za prošlonedeljni smrtonosni bombaški napad u Istanbulu.

Kako se navodi, danas da je uništeno 89 ciljeva, uključujući skloništa i skladišta municije, u vazdušnim napadima na baze kurdskih ekstremista na severu Iraka i severu Sirije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike