Šta se to dešava u Izrealu? Počele da se otvaraju rupe u zemlji (FOTO)

20.11.2022

21:45

0

Autor: 24sedam

Poslednja u nizu rupa koje su se otvorile u zemlji u Izraelu pojavila se u Tel Avivu, na prometnoj raskrsnici ulica Ibn Gabirol i Cajtlin

Šta se to dešava u Izrealu? Počele da se otvaraju rupe u zemlji (FOTO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Nekoliko slučajeva otvaranja rupa u zemlji zabeleženo je u Izraelu u poslednje vreme. Stručnjaci tvrde da su uzrok razni građevinski radovi, a građani su zabrinuti za bezbednost zbog mogućih novih incidenata.


Poslednja u nizu rupa koje su se otvorile u zemlji u Izraelu pojavila se u Tel Avivu, na prometnoj raskrsnici ulica Ibn Gabirol i Cajtlin. Stručnjaci utvrđuju šta je uzrok, a izraelski mediji za otvaranje rupe u tlu sumnjiče građevinske radove na novoj liniji lakog metroa.

Ajalon hajvejz, državno telo zaduženo za region Tel Aviva, saopštilo je da će biti ispitana veza otvaranja ove rupe u tlu i izgradnje tzv. „Zelene linije“ lakog metroa, prenosi Tajms of Izrael.

Nekoliko rupa u zemlji otvorilo se u Izraelu poslednjih meseci, a samo u poslednja dva meseca zabeležena su tri velika incidenta.

 

 


Tako se u septembru takođe u Tel Avivu, na izlaznoj rampi sa auto-put, otvorila rupa dubine 15 metara. Srećom, iako se radi o prometnoj saobraćajnici, niko nije povređen, ali je saobraćaj na tom isključenju bio zatvoren duže od dve nedelje.

Sumnja se da je uzročnik otvaranja te rupe u tlu izgradnja obližnjeg Azrijeli spiral tauera, koja treba da bude druga najviša zgrada u Tel Avivu.

 

 

 


Ranije ovog meseca, na parkingu između dve zgrade u Hod Hašaronu takođe se otvorila rupa u zemlji, zbog čega su stanari evakuisani. Utvrđeno je kako je nekoliko greda koje drže zgradu pomereno i da postoji opasnost od urušavanja.

 

 

 


Zabeleženo je i otvaranje rupe u zemlji u Jerusalimu u oktobru, na veoma prometnoj Bar Ilan ulici. Nadležni su i za taj slučaj okrivili građevinske radove.

Izraelski mediji navode da srećom u ovim incidentima nije bilo povređenih, ali izražavaju zabrinutost i upozoravaju da bi posledice mogle da budu tragične ukoliko se nastavi urušavanje tla.
 

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike