Velika rupa koja se otvorila u zemlji preti da proguta policijsku stanicu! (VIDEO)

20.11.2022

22:59

0

Autor: N. Pavlović

Vlasti za sada imaju privremeno rešenje

Velika rupa koja se otvorila u zemlji preti da proguta policijsku stanicu! (VIDEO)
Uragan Nikol je samo pogoršao problem - Copyright Youtube/WKYC Channel 3

Velika rupa u tlu se otvorila odmah pored sedišta policijske stanice u Hintonu, u Zapadnoj Virdžiniji, što ometa saobraćaj, ali je primoralo i nekoliko škola da se prebace na učenje onlajn.

Rupa već duže vreme pravi problem stanovnicima Hintona, a kada se otvorila prvi put u junu bila je samo 1,8 metara široka i desetak metara duboka. Zvaničnici su tada naveli da je svemu kumovalo propadanje odvoda, starog 90 godina, koji se nalazi ispod puta.

Službe su popunile rupe, ali su nanosi usled uragana Nikol, koji je udario ovo područje početkom meseca, načinili još veću štetu, tako da se tu sada stvara prava provalija.

Uprava za puteve je saopštila sa će postaviti privremeni most od 40 metara preko rupe. Saobraćaj će biti preusmeravan dok se radovi budu obavljali.

Ipak, to je samo privremeno rešenje, a službe će na kraju morati da postave trajni sistem odvoda ispod puta. Izvođač radova tek treba da budu izabran, a procenjuje se da će ceo poduhvat američku saveznu državu koštati oko 5 miliona dolara.

Youtube/WKYC Channel 3
Ugrožen je i saobraćaj

Ovakve rupe se obično stvaraju kada padavine, sa velikim procentom kiselosti, razređuju krečnjak ili drugi rastvorljivi kamen ispod zemljišta. Istočni delovi Zapadne Virdžinije, uključujući Okrug Samers, napravljeni su od karsta, terena od stena karbonatnog sastava, poput krečnjaka koji je više podložan stvaranju uvala, vrtača i sličnih rupa.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike