U eksploziji gasa u Rusiji poginulo devetoro ljudi: Delovi zgrade se urušili, među stradalima i četvoro dece (VIDEO)

19.11.2022

08:55

0

Regionalne službe hitne pomoći javile su da je pod ruševinama stambene zgrade ostalo još nekoliko ljudi

U eksploziji gasa u Rusiji poginulo devetoro ljudi: Delovi zgrade se urušili, među stradalima i četvoro dece (VIDEO)
Zgrada u plamenu posle eksplozije gasa - Copyright Printscreen Twitter/Flash_news_ua

Broj poginulih u eksploziji gasa u petospratnoj stambenoj zgradi na ruskom ostrvu Sahalinu povećao se na devet, a među stradalima je četvoro dece, izjavio je danas gubernator Valerij Limarenko.

Za TV Rusija 24 on je rekao da je u toku potraga za još jednom osobom, prenosi RIA Novosti.

 

 

Snažna eksplozija potresla je u subotu oko 5.03 po moskovskom vremenu petospratnu stambenu zgradu u naselju Timovskoje na ruskom dalekoistočnom ostrvu Sahalin.

Prema preliminarnim informacijama, u jednom od stanova eksplodirala je boca sa gasom, zbog čega su se urušili podovi u jednom od delova zgrade. Spasilačke ekipe rade na licu mesta, a u akciji je uključeno najmanje 13 vozila i 59 spasilaca.

Petospratnica je izgrađena 1980. godine i ima 80 stanova. Nije bila povezana na infrastrukturu centralizovanog snabdevanja gasom.

 

 

Već je oformljeno privremeno sklonište koje nudi krevete, topli obrok i druge neophodne stvari stanarima zgrade koji su morali da se evakuišu, piše TASS.

Guverner Sahalinske oblasti Valerij Limarenko napisao je u subotu na svom Telegram kanalu da je među poginulima četvoro dece.

- Sada je broj mrtvih porastao na devet. Četvoro od njih su deca. Ovde je pao mrak, ali će se spasavanje nastaviti noću - rekao je on.

 

Regionalne službe hitne pomoći javile su da je pod ruševinama stambene zgrade ostalo još nekoliko ljudi.

- Nekoliko ljudi je ostalo pod ruševinama. Sada se nastavljaju napori da se uklone urušene strukture - saopštile su službe za vanredne situacije.

Lokalne vlasti su navele da je, prema prvim informacijama, uzrok eksplozije nepravilno skladištenje i rukovanje bocama sa gasom za domaćinstvo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike