"Nord Strim AG" ispituje oštećenje gasovoda "Severni tok": Pokrenuta istraga u danskim vodama

14.11.2022

23:58

0

Autor: 24sedam

Danska agencija za geopodatke dala je "Nord Strim AG-u" dozvolu za snimanje tačaka na kojima je došlo do pucanja gasovoda u danskoj ekskluzivnoj ekonomskoj zoni

"Nord Strim AG" ispituje oštećenje gasovoda "Severni tok": Pokrenuta istraga u danskim vodama
Eksplozija na Severnom toku - Copyright Profimedia

"Nord Strim AG" dobio je dozvolu za ispitivanje oštećenja na gasovodu u danskim vodama i već je pokrenuo istraživanje, saopštio je danas operater gasovoda Severni tok.

Danska agencija za geopodatke dala je "Nord Strim AG-u" dozvolu za snimanje tačaka na kojima je došlo do pucanja gasovoda u danskoj ekskluzivnoj ekonomskoj zoni, preneo je TASS.

Donedavno pristup relevantnim lokacijama oštećenja za hidrografsko istraživanje nije bio moguć zbog zone isključenja koju je uspostavila Danska pomorska uprava, saopštila je kompanija.

Profimedia
 

Odmah po dobijanju dozvole za ulazak u zabranjenu zonu plovilo koje je iznajmio "Nord Strim AG" prešlo je u zonu oštećenja i počelo da ispituje tačke rupture gasovoda, stoji u saopštenju.

U septembru su otkrivena ukupno četiri curenja na gasovodima "Severni tok 1" i "Severni tok 2" u Baltičkom moru u blizini Danske i Švedske, prenele su tada svedske agencije.

Za oštećenja na gasovodima "Severni tok 1" i "Severni tok 2" Rusija je okrivila Zapad, dok države članice EU veruju da je reč o sabotaži.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike