Da se nije vratio u 3 sata ujutru i primetio jedan detalj na zgradi, bilo bi mrtvih na sve strane! Srušile se dve zgrade u centru grada

13.11.2022

10:56

0

Autor: 24sedam

Spaseni u zadnji čas

Da se nije vratio u 3 sata ujutru i primetio jedan detalj na zgradi, bilo bi mrtvih na sve strane! Srušile se dve zgrade u centru grada
Dve spojene zgrade se srušile u Lilu - Copyright Profimedia/FRANCOIS GREUEZ/SIPA

Nakon što su su se dve zgrade srušile u francuskom Lilu, izvučeno je telo jednog doktora. Veća tragedija je izbegnuta zahvaljujući stanaru koji se vratio kući u 3 ujutro i primetio pukotine na zgradi što je dovelo do evakuacije u zadnji čas.

Kako je stanar rekao, video je da su zidovi iskrivljeni zbog čega je odmah sve alarmirao.

Dva spojena objekta evakuisana su tokom noći, a srušili su se u 9.15 sati ujutru u subotu.

Profimedia/FRANCOIS GREUEZ/SIPA
 

Međutim, uskoro su nadležni shvatili da fali stanar koji se nije javljao na telefon. Telo je pronađeno satima kasnije, a stručnjaci forenzičkog instituta će utvrditi da li se radi o pomenutom doktoru. 

- I dalje se tresem jer da ovaj gospodin nije došao kući u 3 noću i kontaktirao nas ne bi smo imali ovu reakciju i očigledno bi bilo smrtnih slučajeva. On je potom upozorio policiju i vatrogasce koji su odlučili da evakuišu zgradu, verujući da postoji stvarni rizik – ispričala je gradonačelnica Lila Martin Obri.

Istraga bi trebalo da utvrdi zašto se zgrada srušila. Zvaničnici su obišli okolne zgrade u subotu da provere ima li pukotina ili curenja gasa.

- Čuli smo zvuk koji je trajao nekoliko sekundi, isprva veoma blag. Mislili smo da pada skela. Kad smo shvatili da se ruši čitava zgrada, svi smo pobegli napolje. Bio sam smrtno preplašen – rekao je Ludovik Fišer koji radi na susednoj zgradi.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike