Beživotno telo našla porodica: Inspektor koji je bio pod istragom zbog stampeda u Seulu pronađen mrtav!

11.11.2022

08:51

0

Policija istražuje okolnosti

Beživotno telo našla porodica: Inspektor koji je bio pod istragom zbog stampeda u Seulu pronađen mrtav!
U stampedu u Seulu stradalo više od 150 ljudi - Copyright AP Photo/Ahn Young-joon

Viši inspektor južnokorejske policije koji je bio pod istragom zbog smrtonosnog stampeda u Seulu pronađen je mrtav u svojoj kući.

Beživotno telo inspektora njegova porodica pronašla je u petak oko 12.45 časova, saopštila je južnokorejska policija.

Policija je istakla da istražuje okolnosti.

Vest dolazi nakon što su istražitelji upali u kancelarije okružne policijske stanice Jongsan, koja nadgleda noćni život u naselju Itevon, gde je došlo do tragedije.

Do stampeda je došlo u oblasti sa veoma uskim ulicama, a svedoci kažu da je gužva u ulicama, koje nemaju više od četiri metra širine, bila tolika da je otežavala kretanje i disanje.

U stampedu u Seulu poginule su 154 osobe unutar prepune zone sa velikim brojem noćnih klubova u četvrti Itevon. Južnokorejski predsednik Jun Suk-jeol proglasio je nacionalnu žalost i izrazio saučešće porodicama žrtava i poželeo brz oporavak povređenima.

Gomila koja je slavila u popularnoj četvrti Itevon pohrlila je u jednu uličicu u subotu uveče, rekli su dužnosnici. Dodatnih 76 osoba povređeno je u tuči, a mnogi su pali na tlo u uskoj ulici, gde su pregaženi ili su se ugušili.

Ubrzo zatim pojavila se vest da su brojni građani policiji prijavljivali sve veći broj ljudi, upozoravajući na opasnost satima pre nego što su zabeleženi prvi smrtni slučajevi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike