Zalutali metak pogodio avion tokom sletanja: U zemlji gde toliko vole oružje, to i nije tako neobično (FOTO)

11.11.2022

06:14

0

Metak je pogodio krov letelice i tu se zaglavio

Zalutali metak pogodio avion tokom sletanja: U zemlji gde toliko vole oružje, to i nije tako neobično (FOTO)
Aerodrom u Bejrutu - Copyright Profimedia

Zalutali metak pogodio je danas avion kompanije "Midl Ist Erlajns" prilikom sletanja u Bejrut, nanevši mu materijalnu štetu, ali nema povređenih među putnicima ili posadom, rekao je čelnik te libanske kompanije.

Mohamad El-Hout je naveo da je avion sleteo po povratku iz Jordana kada je metak pogodio krov letelice i tu se zaglavio.

On je pomenuo i da se da se međunarodni aerodrom Rafik Hariri u Bejrutu često suočava sa ovakvim incidentima, pored ptica koje lete u tom području i ugrožavaju avijaciju.

Zakonodavac Pola Jakobjan bila je u avionu i tvitovala da nelegalno oružje treba zabraniti, a objavila je fotografiju iz unutrašnjosti aviona na kojoj se vidi rupa od metka iznad prtljažnika.

Navodi se se da je pucanje u vazduh uobičajeno u Libanu, gde ljudi često otvaraju vatru kako bi proslavili položene školske ili fakultetske ispite, kao i tokom venčanja i sahrana, a takve pucnjave takođe obično uslede kada politički lideri zemlje drže govore.

Uobičajeno je da Libanci imaju pištolje i automatske puške i kod kuće, a mnoge su ostale iz građanskog rata u zemlji koji je trajao od 1975. do 1990. godine.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike