Kan se obratio iz bolnice, otkrio detalje pokušaja atentata: Bilo ih je dvojica, da su bili sinhronizovani, uspeli bi da me ubiju! (VIDEO)

05.11.2022

12:06

0

Bivši pakistanski premijer naglasio je da su tri osobe učestvovale u planiranju napada na njega, a da su ga dve izvršile

Kan se obratio iz bolnice, otkrio detalje pokušaja atentata: Bilo ih je dvojica, da su bili sinhronizovani, uspeli bi da me ubiju! (VIDEO)
Imran Kan - Copyright Profimedia

Doskorašnji premijer Pakistana Imran Kan obratio se javnosti iz bolnice, opisavši detalje pokušaja atentata i celu akciju iz svog ugla, navodeći i saznanja do kojih su došli oni koji su pokrenuli istragu.

U prvom obraćanju od napada koji se odigrao u četvrtak tokom mitinga u Vazirabadu na kom je Kan držao govor on je kazao da je pogođen sa četiri metka, po dva u svaku nogu.

Tom prilikom je on obećao da će ponovo izaći na ulicu čim se bude oporavio.

- Odjednom su počeli da lete meci. Jedan od njih me je pogodio u nogu i pao sam. Kad sam pao, počeo je drugi talas pucnjave. Sa jedne strane je dolazio jedan, a spreda drugi. Bilo ih je dvojica. Da su bili sinhronizovani, ne bih preživeo. Da su počeli da pucaju u isto vreme, ne bih preživeo, da me je ovaj spreda pogodio. Kad sam pao, meci su proleteli iznad mene, a pošto sam ležao, jedan od njih je mislio da sam mrtav i otišao je - kaže Kan u snimku koji kruži društvenim mrežama.

Bivši pakistanski premijer naglasio je da su tri osobe učestvovale u planiranju napada na njega, ne navodeći njihova imena i ne iznoseći dokaze za svoju tvrdnju.

 

 

O njegovom stanju prethodno je pričao doktor koji je brinuo o njemu, rekavši da je Kan pogođen "u desnu butinu sa dva metka" i u "levu butinu takođe sa dva metka".

Osim toga, Kan ima prelom desne noge, a delovi metka pronađeni su u blizini glavne arterije.

- Da je pogođen u arteriju, imao bi veliko krvarenje - rekao je lekar, dodajući da su delovi četiri metka izvađeni i da nisu oštetili važnije delove tela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike