Saudijska Arabija zabranila uvoz turske robe?

15.10.2020

11:44 >> 14:55

0

Vlada Saudijske Arabije porekla je bilo kakvo postojanje zabrane

Saudijska Arabija zabranila uvoz turske robe?
Copyright Pixabay

Vlada Saudijske Arabije zabranila je uvoz turskih proizvoda, objavio je “Fajnenšel tajms”, pozivajući se na izvore iz španske kompanije “Mango”. Zabrana uvoza turske robe od strane Saudijske Arabije direktno pogađa svetske brendove odeće, a preti da poveća trgovinski deficit Turske.

“Mango”, kao i druge međunarodne kompanije, traži rešenje za ono što se zvanično naziva usporavanje carinskih procesa za proizvode koji dolaze iz Turske, piše Financial Times.

Vlada Saudijske Arabije porekla je bilo kakvo postojanje zabrane, rekavši da nije postavila nikakva ograničenja na uvoz turske robe.

Trgovina između zemalja nije zabeležila bilo kakav osetniji pad, osim opšteg uticaja posledica pandemije kovida 19, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, političke odnose između Saudijske Arabije i Turske narušila je turska podrška regionalnom saudijskom rivalu Kataru, kao i ubistvo saudijskog novinara Kašogija u Istanbulu 2018. godine. Tursko pravosuđe nedavno je započelo suđenje protiv osumnjičenih za ubistvo.

Saudijska Arabija i Turska, takođe, podržavaju suprotstavljene frakcije u ratu u Libiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike