U Americi je boravio ilegalno: Otkriveni novi detalji o provalniku koji je krvnički napao Pola Pelosija

01.11.2022

17:34

0

Radio je na Havajima, ali nije poznato koliko je prekoračio dozvoljeno vreme boravka u SAD

U Americi je boravio ilegalno: Otkriveni novi detalji o provalniku koji je krvnički napao Pola Pelosija
Dejvid Depejp i Nensi i Pol Pelosi - Copyright Profimedia

Čovek optužen da je čekićem napao supruga predsedavajuće Predstavničkog doma Nensi Pelosi bio je u zemlji ilegalno, rekli su izvori iz iz Imigracione i carinske policije za Njujork post u ponedeljak.

Dejvid Depejp, koji su u ponedeljak federalni i lokalni organi optužili za nasilni napad na 82-godišnjeg Pola Pelosija, bio je u Sjedinjenim Američkim Džravama ilegalno jer mu je viza istekla, navode izvori.

Osumnjičeni (42) je rođen u Kanadi 1980. godine, a u SAD je došao još 2001, rekli su izvori, navodeći njegov važeći broj socijalnog osiguranja, koji se može dobiti samo uz radno mesto.

Broj socijalnog osiguranja dobijen je na Havajima, ali nije jasno koliko dugo je Depejp ostao u zemlji preko zakonskog praga.

Depejp se suočava sa optužbama Okružnog tužioca San Franciska za pokušaj ubistva, napad smrtonosnim oružjem i druge prekršaje. On je takođe na federalnom nivou optužen za pokušaj otmice i napad.

Navodno je provalio u kuću Nensi Pelosi u pokušaju da pronađe nju, ali je samo njen muž bio tu, saopštila je u ponedeljak okružna tužiteljka San Franciska Bruk Dženkins, nazvavši napad politički motivisanim.

 

  AP Photo/Eric Risberg

Dejvid Depejp

Nensi Pelosi je bila u Vašingtonu u vreme incidenta.

- Od užasnog napada na Pola rano u petak bili smo preplavljeni hiljadama poruka koje prenose zabrinutost, molitve i tople želje. Veoma smo zahvalni - navela je Pelosi u saopštenju u ponedeljak.

- Zahvaljujući odličnom timu u Opštoj bolnici Zakerberg u San Francisku, Pol napreduje u dugom procesu oporavka. Naša porodica zahvaljuje svima na ljubaznosti - dodala je u saopštenju.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike