Amerikanci za Noć veštica ispalili slatkiše iz Himarsa: Deca nestrpljivo čekala ispred bacača raketa! (VIDEO)

01.11.2022

16:50

0

Ovaj sistem koristi se i u akcijama na istoku Evrope, a sada je imao neuobičajenu misiju

Amerikanci za Noć veštica ispalili slatkiše iz Himarsa: Deca nestrpljivo čekala ispred bacača raketa! (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/OfficialFtSill

Artiljerijska jedinica u američkoj državi Oklahoma upotrebila je visoko pokretni artiljerijski raketni sistem (Himars) u specijalnoj misiji za Noć veštica, navodi se u video-snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Bataljon poljske artiljerije 1-78 američke vojske postavio je lanser u garnizon Fort Sil kako bi ispalio slatkiše dok su deca koja su bila obučena za Noć veštica žurno pokupila poslastice, pokazuju snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama.

U bazi američke vojske u blizini Lotona u Oklahomi nalazi se nekoliko artiljerijskih škola, gde se pripadnici vojske obučavaju da koriste različite modele. Obuhvata oko 94.000 hektara i ima vojno stanovništvo od 16.500, sa 7.000 dodatnog civilnog osoblja koje pruža usluge bazi.

 

 

M142 Himars je raketni bacač na točkovima kalibra 155 mm koji SAD isporučuju Ukrajini da bi naoružale svoju vojsku protiv Rusije, nailazeći na pohvale i molbe zvaničnika u Kijevu za dodatnu pomoć.

Rakete Himars koje koristi Ukrajina pogodile su ne samo vojne ciljeve - u ponedeljak su tri rakete kalibra 155 mm oštetile stambeno naselje u centru Donjecka, izazivajući pucanje gasovoda i požar, prema gradskim vlastima. Istog dana ukrajinske rakete pogodile su hotel u gradu Alčevsk u blizini Luganska, ubivši jednog civila kojeg su zatrpale ruševinama, javili su regionalni zvaničnici.

Pre dve nedelje Ukrajina je upotrebila američke rakete za napad na prelaz reke u gradu Hersonu na liniji fronta. U noćnom napadu poginula su četiri civila, uključujući jednu ženu, a povređeno je više desetina ljudi, saopštili su tada ruski zvaničnici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike