Crne brojke u Indoneziji: U stampedu na stadionu pregaženo 32 dece (FOTO/VIDEO)

03.10.2022

08:42

0

Autor: 24sedam

Deca koja su poginula starosti su od 3 do 17 godina

Crne brojke u Indoneziji: U stampedu na stadionu pregaženo 32 dece (FOTO/VIDEO)
Tan2022-10-3_9150296_1 - Copyright (AP Photo/Achmad Ibrahim

Vlada Indonezije saopštila je danas da je 32 dece izgubilo život u jezivom stampedu na fudbalskoj utakmici u Indoneziji.

Prvi podatak bio je da je sedamnaestoro dece stradalo, međutim, pokazalo se da je tokom vikenda za nama taj broj skoro duplo veći.

Deca koja su poginula starosti su od 3 do 17 godina, preneo je Rojters.

- Moja porodica i ja nismo mislili da će ovako ispasti"- rekla je Enda Vahjuni, starija sestra dvojice dečaka, Ahmada Kahija (15) i Mihameda Farela (14, koji su izgubili život u stampedu.

AP Photo/Achmad Ibrahim
 

- Voleli su fudbal, ali nikad nisu uživo gledali aremu naAremu na stadionu Kandžuruhanu, ovo im je prvi put- dodala je očajna devojka.

 Podsetimo, na fudbalskoj utakmici u Indoneziji tamošnja dva najveća kluba došlo je do velike tragedije. Prema poslednjim izveštajima život je izgubilo 125 ljudi, a oko 200 ih je lakše ili teže povređeno.

 

 

Deca su bila uzrasta od tri do 17 godina, preneo je Rojters. Najmanje 125 osoba je poginulo, a 323 su povređene u stampedu u nedelju na fudbalskom stadionu u indonežanskoj provinciji Istočna Java.

Do haosa je došlo tokom sukoba dva najveća indonežanska kluba Areme i Persebaje (2:3) u koji se umešala policija. Pripadnici snaga bezbednosti ispalili su suzavac i onda je nastao pravi stampedo.

Pristalice domaćih su utrčale na teren i krenuli ka gostujućim navijačima, pa je policija morala da reaguje. Ljudi su panično bežali, a u svem tom haosu navijači su ili izgaženi ili su se ugušili prenele su lokalne vlasti.

 

Bonus video:
 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike