Pustili aktiviste da se zalepe za pod salona automobila, pa ih zaključali i otišli kući: "Nisu nam dali ni posudu za mokrenje" (VIDEO)

22.10.2022

05:16

1

Svi zaposleni su nakon smene ugasili svetla, isključili grejanje i otišli kući

Pustili aktiviste da se zalepe za pod salona automobila, pa ih zaključali  i otišli kući: "Nisu nam dali ni posudu za mokrenje" (VIDEO)
aktivisti1 - Copyright Printscreen/ Twitter, @ScientistRebel1

Devet aktivista grupe Scientist rebelion ušli su u fabriku Volkswagenove fabrike, muzeja i izložbenog prostora u Volsburgu, namazali se lepkom i zalepili za pod.

U pitanju su članovi grupe "Scientist Rebel", koja se predstavlja kao skup naučnika "koji su spremni da kažu istinu o klimatskoj promeni i da deluju na nju".

U poslednje vreme česti su ovakvi "nastupi" različitih udruženja i aktivista, ali je ovaj događaj neobičan jer niko od zaposlenih nije reagovao na scenu u kojoj devet ljudi svesno sebe lepi za pod.

Naime, svi zaposleni su nakon smene ugasili svetla, isključili grejanje i otišli kući. Ovim postupkom izazvali su paniku i dramu kod aktivista koji su ostali u mraku u hladnom izložbenom salonu.

Oni su na Tviteru podelili jezivo iskustvo, žaleći se kako su ih bolele ruke i kako nisu mogli da odu do toaleta, niti da naruče hranu.

Nemački proizvođač je lukavo dozvolio grupi da uđe i organizuje protest, ali radnici nisu imali obavezu da ostanu sa njima i pomažu im, već su napustili radno mesto i zaključali ih.

Njih je to pogodilo pa su osoblje optužili za zanemarivanje njihovih osnovnih potreba prilikom protesta.

-Odbili su naš zahtev da nam pruže posudu za mokrenje i obavljanje nužde na pristojan način dok smo zalepljeni za pod, a i isključili su nam grejanje- napisao je jedan od demonstranata na Tviteru.

On je rekao i da neki od članova njihove grupe takođe štrajkuju glađu dok se ne ispune njihovi zahtevi za dekarbonizacijom nemačkog transport sektora, odnosno zahtevaju smanjenje emisija CO2 u atmosferu.

-Ne možemo da naručimo svoju hranu, nego moramo da koristimo onu koju nam daje Volkswagen. Svetla ugašena. Nasumične nenajavljene provere čuvara sa baterijama - izveštavao je Đanluka Grimalda, jedan od aktivista.

Više aktivista pridružilo se protestu nakon što je osoblje Volkswagena otišlo i ostalo napolju pružajući moralnu podršku.

-Postoji stvarna veza između emisija CO2 i rastućih globalnih temperatura. Dekarbonizacija je važna, i mora se dogoditi što je pre moguće jer je cilj za neto nultu emisiju stakleničkih plinova do 2050. godine predaleko da bi imao značajan učinak- rekao je Grimalda.

Volkswagen je javno obećao da će se potruditi da se usmeri prema zelenijoj budućnosti. Zbog toga je pojačana proizvodnja električnih automobila.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike