Putin nova tačka sporenja u procesu formiranja italijanske vlade! Da li će bliskost sa ruskim liderom skupo koštati Berluskonija?

19.10.2022

11:41

0

Autor: I. P.

Bivši premijer i medijski magnat je rekao da ga je Putin svrstao među svojih pet najboljih prijatelja

Putin nova tačka sporenja u procesu formiranja italijanske vlade! Da li će bliskost sa ruskim liderom skupo koštati Berluskonija?
putin berluskoni meloni profimedia-0731328839 copy - Copyright 24sedam/Profimedia

Previranja u koaliciji lidera braće Italije (FdI) i verovatno buduće premijerke Đorđa Meloni  dodatno su porasla nakon što je koalicioni partner iz i lider stranke Napred Italija  (FI) Silvio Berluskoni u utorak rekao poslanicima svoje stranke da je ponovo uspostavio vezu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Na video snimku Berluskoni se može čuti kako kaže da je „ponovo uspostavio odnose sa Putinom“, razmenjujući poklone i pisma sa ruskim liderom.

Bivši premijer i medijski magnat takođe je rekao da ga je Putin svrstao među svojih pet najboljih prijatelja.

Profimedia
 

 

Berluskoni, koji je nedavno sugerisao da je Putin na neki način gurnut u invaziju na Ukrajinu, bio je u sukobu sa Melonijem oko formiranja novog vladinog tima.

Trvenja su dostigla vrhunac prošle nedelje kada FI nije uspeo da podrži funkcionera FDI Ignacija La Rusu na glasanju u Gornjem domu na kojem je prošle nedelje izabran za novog predsednika Senata.

Berluskoni je u utorak sugerisao da dogovor o novom kabinetu nije finalizovan tokom pregovora sa Melonijem u ponedeljak, rekavši da insistira na tome da bivša predsednica Senata Elisabeta Kaselati postane ministarka pravde, dok lider FDI želi da bivši tužilac i poslanik FDI Karlo Nordio preuzme posao.

Zastupnik FDI u Donjem domu Frančesko Lolobriđida rekao je u sredu da će nova vlada nastaviti da podržava Ukrajinu bez obzira na Berluskonijeve komentare.

- Ostajemo uz narod Ukrajine i odbranu demokratije u toj nacionalnoj i takođe ponosno unutar zapadne osovine, kao što je desni centar rekao u svojoj predizbornoj kampanji, rekao je Lolobrigida.

- Ništa se nije desilo da se ta pozicija promeni. Kada je reč o tome šta drugi ljudi kažu, moraćete da pitate te druge ljude, dodao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike