Putin otkrio ko je odgovoran za eksploziju: Incident na Krimskom mostu - teroristički napad!

09.10.2022

17:50

0

Ruske vlasti ne sumnjaju da je incident na Krimskom mostu bio teroristički napad na važnu civilnu infrastrukturu

Putin otkrio ko je odgovoran za eksploziju: Incident na Krimskom mostu - teroristički napad!
putin1 - Copyright Russian Presidential Press Service via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su naručioci, autori i izvršioci napada na Krimski most specijalne službe Ukrajine.

On je incident nazvao i terorističkim napadom.

Profimedia
 

Prema njegovim rečima, ruske vlasti ne sumnjaju da je incident na Krimskom mostu bio teroristički napad na važnu civilnu infrastrukturu.

Grigory Sysoyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/YouTube/ World Explorer
 

- Kao što ste upravo izvestili, nema sumnje. To je teroristički akt usmeren na uništavanje važne civilne infrastrukture Ruske Federacije - rekao je Putin na sastanku sa direktorom ruskog Istražnog komiteta Aleksandrom Bastrikinom.

Da podsetimo, snažna eksplozija ozbiljno je oštetila drumski i železnički most ka Krimu u subotu, razorivši simbol prestiža moskovske aneksije poluostrva i ključni put snabdevanja ruskih snaga koje se bore da drže teritoriju na jugu Ukrajine pod svojim okriljem.

 

 

Krimski most je oštećen prilikom eksplozije kamiona koji se nalazio u blizini vozne kompozicije pri čemu se zapalilo nekoliko cisterni i lokomotiva.

Troje ljudi je poginulo zbog eksplozije na Krimskom mostu, pokazuju preliminarni podaci, saopštio je Istražni komitet Ruske Federacije.

 

 

Stradali su putnici u automobilu koji se u trenutku eksplozije nalazio pored kamiona, a iz vode su izvučena tela muškarca i žene.

Snimci, koji su juče rano ujutru objavljeni, pokazuju nekoliko vagona cisterni u plamenu koji gore na železničkom delu mosta, kao i deo oštećene kontrukcije tog dela ovog mosta koji na Zapadu zovu Putinovim grandizonim objektom.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike