Ljubav je zaista slepa?! Lažni astronaut preveslao ženu za 30.000 dolara, tražio novac za gorivo da se vrati na Zemlju

09.10.2022

07:46

0

Muškarac koji se izdavao za astronauta na Međunarodnoj svemirskoj stanici je uspešno uzeo novac svojoj žrtvi

Ljubav je zaista slepa?! Lažni astronaut preveslao ženu za 30.000 dolara, tražio novac za gorivo da se vrati na Zemlju
svemirska-stanica - Copyright NASA via AP

U Japanu poslednjih godina raste broj žrtava prevare posredstvom interneta u kojoj strani i domaći državljani, koristeći lažni identitet nude ljubav i brak, te od svojih žrtava pod raznim izgovorima traže uplate u novcu ili virtuelnim valutama.

Javnost u Japanu je sada uznemirio potpuno nesvakidašnji slučaj. Naime, muškarac koji se izdavao za astronauta na Međunarodnoj svemirskoj stanici je uspešno uzeo novac svojoj žrtvi pod izgovorom da mu treba gorivo da sleti na Zemlju.

 

 

Kako je saopštila policija u centralnom Japanu istražuje se da li je prevarena žena poslala oko 4,4 miliona jena (30.000 dolara) osobi koja je tvrdila da je ruski astronaut koji radi na Međunarodnoj svemirskoj stanici i da joj je potreban novac da bi se vratio na Zemlju da bi je oženio.

Ova 65-godišnja žena u prefekturi Šiga upoznala se sa osobom na društvenoj mreži u junu pre nego što su komunicirali preko aplikacije za razmenu poruka Line. Ta osoba joj je više puta govorila da je voli i predlagala brak, saopštila je policija.

Osumnjičeni je tada od žene tražio novac kao troškove za raketu i njene "naknade za sletanje" na Zemlju, saopštila je policija. Žena je prihvatila zahtev i prebacila novac na bankovni račun koji je ta osoba odredila između avgusta i septembra.

Ali kako je ta osoba nastavila da traži od nje novac, konsultovala se sa policijom.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike