Spektakl u Moskvi zbog ulaska novih teritorija u sastav Rusije, Putin pred narodom poručio: Dobro došli kući!

30.09.2022

18:20

0

Autor: 24sedam

Spektakl u Moskvi zbog ulaska novih teritorija u sastav Rusije, Putin pred narodom poručio: Dobro došli kući!
Ilustracija - Copyright Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin došao je na miting-koncert na Crvenom trgu koji se održava u znak podrške rezultatima referenduma o prisajedinjenju DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti Rusiji.


Obraćajući se okupljenima, Putin je rekao da je dan potpisivanja sporazuma o prisajedinjenju četiri nova regiona Rusiji – istorijski.

- Danas nam je poseban, svečan i, bez ikakvog preterivanja, istorijski dan – dan istine i pravde - istakao je šef države.

 

 


Kako je istakao, savremena Rusija je ljudima koji žive u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti pružila pravo izbora – i oni su napravili izbor da budu sa Rusijom.

Decenijama su pokušavali da iskorene istorijsku svest kod stanovnika Donbasa, ali oni su sačuvali ljubav prema otadžbini.

 

 

 

 


- Tokom specijalne operacije borci junački štite Donbas, učinićemo sve da podržimo nove teritorije i njihovu bezbednost, dodao je ruski lider. Rusija je postala snažnija, snaga je u istini - poručio je Putin. - Rusija ne samo da otvara vrata našeg rodnog doma za našu braću i sestre, ona im otvara svoje srce. Dobro došli kući!.

Putin je izjavio da su ljudi u regionima napravili izbor da se ponovo pridruže svojoj "istorijskoj domovini" i da će Rusija učiniti sve da ih podrži, ojača njihovu bezbednost i obnovi njihove ekonomije.

Putin je poručio da je "Rusija postala snažna, jer je snaga u istini", preneo je Sputnik Srbija.

On je dodao da "Rusija ne samo da otvara vrata rodnog doma za braću i sestre, veh im otvara svoje srce.

Okupljeni na proslavi ispratili su ovaj poziv burnim aplauzom.

 

 

Bonus video:


 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike