Severna Koreja ispalila dve balističke rakete u pravcu Južne Koreje!

28.09.2022

10:27

0

Ovo je drugi ispaljeni projektil ove sedmice

Severna Koreja ispalila dve balističke rakete u pravcu Južne Koreje!
Balistička raketa - Copyright Printscreen/Google Maps

Vojska Južne Koreje saopštila je danas da je Severna Koreja ispalila danas dve balističke rakete ka njenim istočnim obalama.

Obalska straža Japana navela je da se za projektile, koje je ispalila Severna Koreja, veruje da su balističke rakete, ali se ne navodi gde su one pale, preneo je Rojters.

Ovo je drugi put ove nedelje da je Severna Koreja ispalila projektile, navodi AP.

Bela kuća je objavila da će američka potpredsednica Kamala Haris, tokom boravka u Južnoj Koreji, posetiti sutra demilitarizovanu zonu koja razdvaja korejsko poluostrvo.

Ta poseta, kako se navodi, naglašava "angažman SAD vezano za pretnju koju po Seul predstavlja Severna Koreja", a potpredsednica Haris odaće počast "zajedničkoj žrtvi" desetine hiljada američkih i korejskih vojnika koji su se zajedno borili u Korejskom ratu.

Poseta američke potpredsednice dolazi nekoliko dana nakon što je Severna Koreja ispalila balističku raketu ka moru i trenutku kada se strahuje da će Pjongjang izvršiti novi nuklearni test, pošto su pokušaji administracije predsednika Džozefa Bajdena da stupi u kontakt sa severnokorejskim vođom Kim Džong Unom propali.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike