Dok korona u Holandiji bukti: Kraljevski par prekinuo odmor u Grčkoj zbog javnih kritika

16.10.2020

05:57 >> 22:01

0

Holandski kralj Vilem-Aleksander i njegova supruga kraljica Maksima prekinuli su odmor u Grčkoj nakon što su se našli na meti kritika zbog putovanja tokom pa

Dok korona u Holandiji bukti: Kraljevski par prekinuo odmor u Grčkoj zbog javnih kritika
Copyright Pixabay

Holandski kralj Vilem-Aleksander i njegova supruga kraljica Maksima prekinuli su odmor u Grčkoj nakon što su se našli na meti kritika zbog putovanja tokom pandemije koronavirusa.

Oni su u saopštenju koje je objavila Kraljevska kuća naveli da su videli reakcije koje su izveštaji u medijima izazvali kod ljudi, prenosi Rojters.

“Ne želimo da ostavimo mesta sumnji da je neophodno slediti smernice da bi se virus kovid-19 stavio pod kontrolu. Diskusija o našem odmoru ne doprinosi tome”, izjavio je kraljevski par.

Iako kraljevski odmor u Grčkoj nije prekršio nijedno holandsko pravilo uvedeno zbog pandemije, uključujući nova ograničenja uspostavljena ove nedelje, vlada je savetovala da se ne putuje ukoliko to nije neophodno.

Vilem-Aleksander, koji ima privatnu vilu na jugu Grčke, putovao je vladinim avionom, prenela je agencija ANP.

Holandija je danas prijavila skoro 8.000 novih slučajeva korona virusa, što je rekord.

Vilem-Aleksander i njegova supruga kraljica Maksima uputili su izvinjenje nakon prethodnog odmora u Grčkoj, u avgustu, a nakon što je objavljena fotografija na kojoj se vidi kako krše pravila o socijalnoj distanci na ostrvu Milos.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike