Amerika podrhtava: Dvojica policajaca usmrtila 16-godišnjeg Afroamerikanca!

12.09.2022

20:42

0

U policijskom izveštaju o incidentu navodi se da je jedan od policajaca koji je učestvovao u pucnjavi bio Afroamerikanac, a jedan belac

Amerika podrhtava: Dvojica policajaca usmrtila 16-godišnjeg Afroamerikanca!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Policajci Sent Luisa ubili su 16-godišnjaka Derila Rosa, koji je navodno posegao za pištoljem, saopštila je danas policija.

Ros, koji je Afroamerikanac, ubijen je sinoć nešto posle 23:30 časova na benzinskoj pumpi u severnom delu grada, preneo je AP.

U policijskom izveštaju o incidentu navodi se da je jedan od policajaca koji je učestvovao u pucnjavi bio Afroamerikanac, a jedan belac.

Nova gradska Jedinica za istragu, osnovana prošlog meseca, vodi istragu.

Policija je saopštila da su dva detektiva za kontrolu narkotika uočila nekoliko ljudi sa oružjem na benzinskoj stanici i odvezla se do parkinga.

Njihov automobil nije bio obeležen i bili su u civilu, ali su nosili crne pancire sa natpisom "Policija" na prednjoj i zadnjoj strani.

Ros, koji je imao pištolj, prema policijskom izveštaju, brzo je otišao u obližnju uličicu. Detektivi su ga pratili i rekli da su policajci.

Ros je navodno potrčao, a zatim se spotakao i pao, ispustivši pištolj. Kako su se detektivi približavali, Ros je posegao za pištoljem, navodi se u izveštaju, što je navelo oba policajca da pucaju u njega. Ros je odveden u bolnicu gde je proglašen mrtvim. Policajci su nepovređeni.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike