Kraljica Elizabeta ostavila tajno pismo: Sme da se otvori tek za 63 godine!

11.09.2022

05:07

0

Autor: 24sedam

Pismo, dakle, u trezoru stoji već skoro 36 godina, a navodno ni kraljičino osoblje ne zna njegov sadržaj

Kraljica Elizabeta ostavila tajno pismo: Sme da se otvori tek za 63 godine!
kraljica elizabeta profimedia-0720698112 - Copyright Profimedia

Kraljica Elizabeta II posetila je u novembru 1986. godine Australiju. Tim je povodom napisala pismo građanima Sidneja, a pismo je tajno zapečaćeno u trezoru u Zgradi kraljice Viktorije. Najbolje od svega je to što pismo ne sme da se otvori još 63 godine.

Pismo, dakle, u trezoru stoji već skoro 36 godina, a navodno ni kraljičino osoblje ne zna njegov sadržaj. Ono je naslovljeno na gradonačelnika Sidneja, a vidljiv je tek deo u kojem se nalaze instrukcije o otvaranju i čitanju pisma.

- Pozdrav. Prikladnog dana, koji ćete sami izabrati, godine Gospodnje 2085., molim vas da otvorite ovu kovertu i prenesete građanima Sidneja moju poruku - stoji na omotnici pisma.

 

 

Na referendumu izabrali ostanak kraljice

Kao što je spomenuto, pismo se čuva u Zgradi kraljice Viktorije, Elizabetine čukunbake, koja je izgrađena povodom njenog dijamantskog jubileja (60 godina vladavine) 1898. godine. Inače, kraljica Elizabeta II je Australiju posetila 16 puta, prvi put 1954. godine.

Godine 1999. Australijanci su na referendumu glasali o tome da li žele da postanu republika, no 54 odsto glasača izjasnilo se za to da ostanu ustavna monarhija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike