Obraćanje kralja Čarlsa glavna tema u britanskim medijima: Na svakoj naslovnici pohvala za naslednika Elizabete II (FOTO)

10.09.2022

08:04

0

Mediji su u superlativu pisali o svom novom monarhu

Obraćanje kralja Čarlsa glavna tema u britanskim medijima: Na svakoj naslovnici pohvala za naslednika Elizabete II (FOTO)
Tan2022-9-9_193949715_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Sve naslovne stranice u Velikoj Britaniji fokusirale su se danas na kralja Čarlsa i njegovo prvo obraćanje naciji. Mnogi listovi istakli su lični ton njegovog govora koji se odnosio na život njegove majke kraljice Elizabete II dok se obavezivao da će služiti sa lojalnošću, poštovanjem i ljubavlju.

"I Vikend" kaže da je kralj Čarls III imao decenije da se pripremi za ovaj trenutak i da je „spreman za okolnosti“. Ekspres kaže da je bio "veličanstven".

 

 

"Telegraf" je pisao da je njegov "iskreni" govor bio jedan od najličnijih koje je monarh ikada održao, dok ga je "Gardijan" opisao kao "nikad emotivnijeg" kada je odavao počast kraljici.

 

 

"Tajms" kaže da je govorio sa "toplinom", a "Dejli Mail" ga opisuje kao "iskrenog" i "iznenađujuće intimnog".

 

 

Svojim "dirljivim" prvim govorom kralj Čarls je pokazao da može da popuni prazninu koju je ostavila kraljica, piše "San". List dalje opisuje njegovo obraćanje kao "puno ljubavi“, ne samo prema njegovoj „dragoj mami“ već i prema njegovoj ženi, Kamilu, i njegovim sinovima.

 

 

U novinama se takođe mnogo piše o kraljevoj iznenadnoj šetnji u petak popodne kada je sreo dobronamernike koji su se okupili ispred Bakingemske palate.

"Ekspres" sugeriše da je raspoloženje bilo i "tmurno i svečano“, jer su okupljeni bili "nestrpljivi da izraze svoje saučešće“, ali i da su ljudi želeli da bodre kralja dok je preuzimao svoje nove odgovornosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike