Osuđivao je ceo svet - Dajana je direktno krivila za krah braka sa Čarlsom: Hoće li Kamila postati kraljica Ujedinjenog Kraljevstva?

09.09.2022

11:42

0

Iskrena želja kraljice Elizabete II bila je da Čarlsova supruga bude poznata po njegovom stupanju na presto kao kraljica supruga

Osuđivao je ceo svet - Dajana je direktno krivila za krah braka sa Čarlsom: Hoće li Kamila postati kraljica Ujedinjenog Kraljevstva?
profimedia-0696685622 - Copyright Profimedia

Okarakterisana kao rasturačica brakova i to ne samo od strane Dajane, princeze od Velsa, supruga kralja Čarlsa Kamila, trebalo bi da bude krunisana za kraljicu kada on bude krunisan za kralja. Kamila ima pravo glasa i može ovu titulu da odbije.

Iskrena želja kraljice Elizabete II, koja je istaknuta u poruci objavljenoj uoči njenog platinastog jubileja u februaru ove godine, bila je da Čarlsova supruga bude poznata po njegovom stupanju na presto kao kraljica supruga.

To je ista titula koja je dodeljena Elizabeti, supruzi kralja Džordža VI, koja je posle monarhove smrti dobila titulu kraljice majke, prenosi Gardijan.

- Kada moj sin Čarls postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj ženi, Kamili, pružiti istu podršku koju ste dali meni; i moja je iskrena želja da, kada to vreme dođe, Kamila bude poznata kao kraljica supruga jer nastavlja svoju lojalnu službu - napisala je kraljica.

Čarls je dugo želeo da Kamila ponese titulu kraljice

Navodno, pošto ju je Dajana privatno opisala kao "rotvajlera", izgledalo je da je Kamila osuđena na neodobravanje britanske javnosti nakon bombastičnog intervjua iz 1995. za BBC u kojem se princeza od Velsa žalila da ih je troje u braku, misleći na dugogodišnju ljubavnu aferu između njenog supruga i Kamile.

Jonathan Brady, Pool via AP
 

Šuškalo se da je Kamila bila u vezi sa princem dok je bio u braku sa Lejdi Di, a krajem 1992. su mediji objavili stenograme tajnih Čarlsovih razgovora sa Kamilom, što je bio konkretan dokaz da se brak miljenice nacije raspada.

Dajana je pokušala da se ubije, a kada u tome nije uspela, odlučila je da se razvede. Čarlsu je, doduše, dala još jednu šansu, a uslov je bio da prestane da se viđa sa Kamilom, ali on na to nije pristao. Tada su počeli odvojeno da žive.

Čarls se zaljubio u Kamilu 70-ih godina prošlog veka. Čekala ga je decenijama i zbog njega je istrpela prezir i osude Britanaca i sveta, a onda su se konačno 2005. venčali. Ljubav traje i danas.

Nakon Dajanine smrti 1997. godine, trebalo je dve godine da prestolonaslednik i njegova partnerka pojave u javnosti. Prvi put su se zajedno pojavili na rođendanskoj zabavi Kamiline sestre u londonskom hotelu Ric.

A sledeće godine, kraljica je dala znak odobravanja tako što je prisustvovala ručku sa Čarlsom i Kamilom.

Kamila se brzo sprijateljila sa članovima britanske kraljevske porodice, a posebno sa Kejt Midlton (40).

Mnogi joj nisu oprostili to što je Dajana zbog nje patila, ali barem su dokazali, ističu oni koji su upoznati u događaje sa dvora, da je to bila ljubav za koju se isplatilo boriti.

Da podsetimo, Kraljica Elizabeta II preminula je u dvorcu Balmoral, saopštili su iz Bakingemske palate. Imala je 96 godina i bila je najduže vladajući britanski monarh.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike