Liz Tras će biti bolja od Borisa Džonsona? Ankete pokazale iznenađujuće rezultate!

06.09.2022

06:20

0

Tras je izjavila da će već tokom prve sedmice na vlasti pokrenuti akciju za rešavanje problema rasta cena računa za struju i povećanja zaliha energenata

Liz Tras će biti bolja od Borisa Džonsona? Ankete pokazale iznenađujuće rezultate!
Riši Sunak Boris Džonson Liz Tras - Copyright AP/Kirsty Wigglesworth/Oli Scarff/Matt Dunham

Tek svaki sedmi Britanac veruje da će Liz Tras biti bolja premijerka od Borisa Džonsona, pokazala je anketa agencije JuGov, dok četvrtina ispitanika smatra da će biti gora od prethodnog premijera.

Od 2.488 anketiranih, 14 odsto očekuje da će Tras raditi bolje od Džonsona, dok 27 procenata smatra da će biti gora od njega, preneo je Rojters.

Liz Tras je izjavila da će već tokom prve sedmice na vlasti pokrenuti akciju za rešavanje problema rasta cena računa za struju i povećanja zaliha energenata.

Polovina anketiranih navela je da je razočarana što je Tras premijerka, dok je svaki peti Britanac izjavio da ima poverenja da će vlada njena vlada olakšati goruće pitanje visokih troškova života.

Premijerka Srbije Ana Brnabić uputila je danas čestitku novoj premijerki Velike Britanije Liz Tras.

- Iskrene čestitke Liz Tras, novoj premijerki Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske - napisala je Brnabić na svom Tviter nalogu.


Ona je poželela Liz Tras sve najbolje u novoj ulozi i istakla da se raduje zajedničkom radu na unapređenju višeslojne saradnje između Srbije i Velike Britanije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike