Narod u Evropi neće da bude sluga NATO tiranije! Posle masovnih protesta u Pragu, danas demonstracije i u Nemačkoj (FOTO/VIDEO)

04.09.2022

17:34 >> 19:08

0

Autor: 24sedam

Protesti u Klenu se održavaju samo dan posle masovnih demonstracija u Pragu

Narod u Evropi neće da bude sluga NATO tiranije! Posle masovnih protesta u Pragu, danas demonstracije i u Nemačkoj (FOTO/VIDEO)
Tan2022-9-4_152644154_0 (1) - Copyright Foto: Tanjug/AP/Stefan Sauer

Oko 2.000 proruskih demonstranata okupilo se danas u Kelnu na zapadu Nemačke, tražeći od nemačke vlade da obustavi podršku Ukrajini i ukine sankcije Berlina Moskvi. Prema poslednjim informacijama, masovna okupljanja se od ponedeljka očekuju u Berlinu i Lajpcigu.


Skup je organizovala proruska dijaspora, a nedaleko odatle, u oblizini katedrale organizovan je i kontramiting na kojem su okupljeni pružili podršku Ukrajini.


Mnogi demonstranti su nosili ruske zastave ili transparente na kojima su slova NATO precrtana crvenom linijom, prenosi Rojters.

 

 


Organizatori su prikupljali donacije za rusko stanovništvo u Donbasu.

- Nemačka je u haosu. Kako ćemo preživeti ovu zimu? - rekla je Elena Kolbasnikova, jedna od organizatorki.

 


U Nemačkoj živi oko tri miliona građana ruskog porekla, ali od početka rata u Ukrajini bilo je relativno malo skupova podrške ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

 

Ruskoj dijaspori pridružili su se u poslednjih šest meseci i Rusi koji su napustili zemlju zbog protivljenja napadu na Ukrajinu.

Protesti u Klenu se održavaju samo dan posle masovnih demonstracija u Pragu.

Berlin i Lajpcig "na nogama" od ponedeljka

U nedelju uveče su najavljena još dva masovna protesta - u Berlinu i Lajpcigu. Narod je ogorčen i to ne skriva. Demonstranti tvrde da njihove vlade ispumpavaju velike količine novca kako bi pomogle Ukrajini, dok njih teraju da štede.

- Dok energetske kompanije besramno iskorišćavaju rat u Ukrajini i povećavaju svoj profit, dve trećine društva preti potpuno osiromašenje. Dok vladajuća koalicija semafora može lako da mobiliše 100 milijardi evra (86 milijardi funti) za paket oružja, cene skaču. Ta ista vlada daje savete kako da se pravilno tuširate i ne može da uvede posebne poreze na ekstra profit ili ograničiti cene energije

NATO i vojske njegovih država članica snose punu odgovornost za dugi niz vojnih agresija

Oko 70.000 ljudi izašlo je na ulice Praga u masovnom protestu protiv EU i NATO-a. Tražili su neutralnost u ratu i akciju oko cena energenata. Ovo je budućnost za sve vlade koje deluju protiv interesa svog naroda.

 

 

Organizatori demonstracija, koji dolaze iz brojnih desničarskih grupa, zatim, manjih grupa, među kojima je i Komunistička partija, rekli su da Češka treba da bude vojno neutralna i da treba da obezbedi direktne kontakte sa dobavljačima gasa, uključujući i Rusiju, preneo je Rojters.

 

 

- NATO i vojske njegovih država članica snose punu odgovornost za dugi niz vojnih agresija i intervencija, za subverziju čitavih država, veliki broj civilnih žrtava, uništenu infrastrukturu, proterivanje miliona izbeglica iz domova i beskrajnu humanitarnu krizu. Potpuno smo solidarni sa žrtvama ovog varvarstva, čiji je NATO pakt glavni um uz kršenje međunarodnog prava, državnog suvereniteta i prava na mir - navodi se, između ostalog, u izjavi koji su na kraju demonstracija usvojili njihovi učesnici.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike