Velika Britanija u ponedeljak dobija premijerku? Liz Tras otkrila šta će prvo uraditi kad stupi na funkciju!

04.09.2022

12:57

1

Između ostalog, plan joj je da formira Veće ekonomskih savetnika, kako bi dobila najbolje ideje za privredu

Velika Britanija u ponedeljak dobija premijerku? Liz Tras otkrila šta će prvo uraditi kad stupi na funkciju!
Liz Tras AP22235690288647 - Copyright AP Photo/Rui Vieira

Ministarka spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras, za koju se očekuje da sutra bude imenovana za premijera, izjavila je da će već u prvoj sedmici na vlasti pokrenuti akciju s ciljem rešavanja problema rasta cena računa za struju i kako bi se povećale zalihe energenata.

Očekuje se da vladajuća Konzervativna partija sutra imenuje Tras za svog novog lidera i premijerku, u vreme kada se država suočava sa mogućom dugotrajnom recesijom, velikom inflacijom i nezadovoljstvom radnika.

U kolumni u "Sandej telegrafu", Tras je rekla da razume koliko poteškoća izazivaju cene troškova života za Britance i dodala je da će preduzeti "odlučnu akciju da omogući porodicama i firmama da proguraju kroz ovu i sledeću zimu".

AP Photo/Kirsty Wigglesworth
 

"Sandej tajms" citira izvore u Ministarstvu finansija koji kažu da bi njen plan mogao da lako pređe 100 milijardi funti (115 milijardi dolara), od čega bi većina bila pridodata zaduživanju države.

Gostujući na BBC, Tras je odbila da govori o detaljima planova, uz obrazloženje da nije primereno da se ulazi u njenu strategiju pre nego što preuzme funkciju predsednika vlade.

U "Telegrafu" je navela da će njen pristup biti dvostruk: pokrenuće hitnu akciju za rešavanje krize oko troškova života, kao i plan za postizanje ekonomskog rasta.

Takođe, plan joj je da formira Veće ekonomskih savetnika, kako bi dobila najbolje ideje za privredu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike