Putin: Gorbačov je imao ogroman uticaj na tok istorije

31.08.2022

09:44

0

Autor: 24sedam

Peskov je istakao da će Mihail Gorbačov zauvek ostati u istoriji Rusije

Putin: Gorbačov je imao ogroman uticaj na tok istorije
putin-gorbačov - Copyright Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće povodom smrti bivšeg predsednika Sovjetskog Saveza Mihaila Gorbačova i tom prilikom istakao da se radi o političaru koji je imao ogroman uticaj na tok svetske istorije.

- Primite najdublje saučešće zbog smrti Mihaila Gorbačova. Gorbačov je bio političar i državnik koji je imao veliki uticaj na tok svetske istorije. On je bio na čelu naše zemlje u vreme složenih, dramatičnih promena , sveobuhvatnih spoljnopolitičkih, ekonomskih i društvenih izazova - navodi se u telegramu upućenom porodici Gorbačova.

On je takođe ukazao na Gorbačovljev humanitarni, prosvetiteljski i dobrotvorni rad.

Peskov: Gorbačov će zauvek ostati u istoriji Rusije

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je istakao da će Mihail Gorbačov zauvek ostati u istoriji Rusije kao čovek koji je iskreno želeo da veruje u okončanje Hladnog rata i nastupanje večnog romantičnog perioda u odnosima sa Zapadom.

Profimedia
 

- On je iskreno želeo da veruje u to da će se Hladni rat okončati i da će nastupiti večni romantični period u odnosima Sovjetskog Saveza i kolektivnog Zapada, kako ga mi zovemo. Taj romantizam se nije opravdao, nikakav romantični period i slatki vek nisu nastupili. Ponovo se ispoljila krvoločnost naših oponenata - rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, Mihail Gorbačov je "državnik koji će zauvek ostati u istoriji Rusije".

- Mnogi raspravljaju o ulozi koju je odigrao, ali to je, bez sumnje, bio izuzetan, jedinstven čovek - zaključio je Peskov.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike