Uvedeno novo pravilo na poslednjoj debati Trampa i Bajdena (FOTO)

20.10.2020

06:55 >> 06:59

0

Administracija predsednika Amerike iznela je velike primedbe

Uvedeno novo pravilo na poslednjoj debati Trampa i Bajdena (FOTO)
Copyright AP Photo/Patrick Semansky

Završna debata između predsednika Amerike Donalda Trampa i demokratskog rivala Džoa Bajdena imaće dugme za isključivanje zvuka koje omogućava svakom kandidatu da govori neprekidno, rekli su organizatori u ponedeljak, nastojeći da izbegnu smetnje koje su narušile prvu diskusiju.

Trampova administracija izrazila je primedbe na promenu nakon što je predsednik na prošlomesečnoj debati više puta razgovarao i sa Bajdenom i sa moderatorom kršeći dogovorena pravila, ali je rekao da će republikanac ipak učestvovati u događaju u četvrtak uveče.

Predsednička komisija za debate rekla je da će mikrofon svakog kandidata na debati u Nešvilu (država Tenesi), biti utišan kako bi se omogućilo drugom da na početku svakog 15-minutnog segmenta imaju 120 sekundi za uvodne reči.

AP Photo/Julio Cortez

Predsednik Tramp je posvećen debati sa Bajednom bez obzira na promene pravila u poslednjem trenutku od strane pristrasne komisije u njihovom poslednjem pokušaju da pruže prednost svom favorizovanom kandidatu – rekao je šef republikanske kampanje Bil Stepijen.

Više od 30 miliona Amerikanaca već je glasalo, ograničavajući Trampove šanse da preformuliše takmičenje za kojim nacionalna i državna istraživanja javnog mnjenja pokazuju da zaostaje.

Tramp je u više navrata prekidao Bajdena tokom haotične i neukusne debate 29. septembra, a u jednom trenutku je isprovocirao Bajedna u toj meri da je demokrata povisio ton i rekao: “Hoćeš li ućutati, čoveče!?”

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike