Pronađena devojčica koja je nestala pre 9 godina: Otmičari je namamili sladoledom, pa je tukli i terali da radi (FOTO)

21.08.2022

20:56

0

Autor: 24sedam

Policija tvrdi da ju je oteo par koji nije mogao da ima decu

Pronađena devojčica koja je nestala pre 9 godina: Otmičari je namamili sladoledom, pa je tukli i terali da radi (FOTO)
zlostavljanje deca devojčica - Copyright Profimedia

Puja je nestala 22. januara 2013. kada je imala sedam godina, a pronađena je 4. avgusta 2022. godine, a srećan kraj stravične priče dogodio se tako što je devojčica skupila hrabrost za bekstvo.

Kada je pronađena, ispričala je kako se dogodila njena otmica. Sada tinejdžerka rekla je da ju je ispred škole u gradu Mumbaju u zapadnoj indijskoj državi Maharaštra oteo par koji ju je namamio sladoledom.

– Odustala sam od nade da ću ikada pronaći svoju kćerku. Ali, bogovi su bili dobri prema meni – kaže Pujina majka. Policija tvrdi da su dete oteli Hari Dsouza i njegova supruga Soni. Oni su par koji nije mogao imati dece a Hari je uhapšen.

Pre nego što je nestala, Puja je živela s dva brata i roditeljima u maloj kući u predgrađu. Na dan kad je nestala, otišla je u školu sa svojim starijim bratom, ali su se njih dvoje posvađali i njen brat je otišao u školu ostavljajući nju jer je kasnio. Tada ju je navodno par odveo obećavši joj da će joj kupiti sladoled.

Puja kaže da ju je par prvo odveo u Gou, a zatim u Karnataku, države u zapadnoj i južnoj Indiji, i pretili su joj da će je povrediti ako bude plakala ili skrenula pažnju na sebe.

Kaže da joj je neko vreme bilo dozvoljeno da ide u školu, ali nakon što je par ipak dobio svoje dete, sklonjena je iz škole i svi su se preselili u Mumbaj. Puja kaže da se zlostavljanje pogoršalo nakon rođenja deteta.

– Tukli bi me remenom, nogama, rukama. Jednom su me tukli oklagijom toliko da su mi leđa počela da krvare. Terali su me i da obavljam poslove kod kuće i radim od 12 do 24 sata – ispričala je.

Kuća u kojoj je živela bila je prilično blizu njene porodice, ali, kaže, nije bila upoznata s putevima, uvek je bila pod nadzorom i nije imala novca ni telefon, a nije mogla potražiti pomoć.

Ali jednog dana, Puja je uspela da se dokopa mobilnog telefona otmičarskog para dok su spavali i upisala je svoje ime na Jutjubu. Pronašla je videosnimke i postere koji spominju njenu otmicu i brojeve koje je mogla nazvati za pomoć.

– Tada sam odlučila da potražim pomoć i pobegnem – kaže ona.

 

 

Ali trebalo joj je sedam mjeseci pre nego što je skupila dovoljno hrabrosti da o tome razgovara s Pramilom Devendrom (35), kućnom pomoćnicom.

Gospođa Devendra odmah je pristala da joj pomogne. Jedan od brojeva na apelu za pomoć  u potrazi, povezao ih je s Rafikom, komšijom Pujine majke. Majka i kćerka prvo su razgovarale video pozivom, a potom je dogovoren susret.

Njena majka kaže da je tražila beleg od rođenja za koji je samo ona znala da postoji na njenoj kćerki i kad ga je videla, bila je savladana emocijama.

- Sve moje sumnje su odmah nestale. Znala sam da sam pronašla svoju kćerku – kaže majka.

Devendra je sretna što je odigrala važnu ulogu u ovom ponovnom okupljanju.

Nakon sastanka, Puja, nekoliko članova porodice i gospođa Devendra otišli su u policijsku stanicu da podnesu tužbu.

– Sve sam rekla policiji. Čak sam im rekla i gde žive moji otmičari – navela je Puja

To je dovelo do identifikacije i hapšenja optuženih.

Milind Kurde, viši inspektor policijske stanice DN Nagar u Mumbaju, rekao je za „BBC“ da su uhapšeni optuženi za otmicu, pretnje, fizičko nasilje i kršenje zakona o dečjem radu.

Pujin povratak kući razveselio je ne samo njenu porodicu, već i sve koji su je poznavali. U međuvremenu, njena majka pokušava da nadoknadi izgubljeno vreme sa svojom kćerkom – kuvajući joj omiljenu hranu i češljajući je. Njih dve pokušavaju što više vremena da provedu zajedno, ali život im je trenutno težak.

Pujin otac, koji je bio jedini prehranjivao porodicu, preminuo je pre četiri meseca od raka. Stoga je njena majka prihvatila njegov posao prodaje grickalica na železničkoj stanici kako bi osigurala egzistenciju za sebe i svoje troje dce. Ali, zarada je mala i ona jedva krpi kraj s krajem.

– Sada imam i pravne troškove. Naša situacija je takva da, ako izostanem s posla, sutradan nećemo imati novca za hranu – priča ona.

Puja još uvek obrađuje svoju traumu. Ima noćne more i tužna je što više nikada neće videti svog oca. Zbog svoje sigurnosti većinu vremena provodi kod kuće ili je u pratnji člana porodice kada izlazi.

– Želim finansijski da pomognem svojoj majci, ali mi to nije dozvoljeno. Takođe želim da studiram - ispričala je oteta devojčica.

Ali uprkos svim problemima, njena majka kaže da ne može biti srećnija.

- Posao je iscrpljujući, ali svaki put kad vidim Puju, ponovno nađem svoju snagu. Tako sam srećna što se vratila – kaže majka. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike