Voditeljku otpustili posle 35 godina rada jer je prestala da se farba?

21.08.2022

13:43

0

Autor: N. Pavlović

Mnogi sumnjaju da se radi o diskriminaciji

Voditeljku otpustili posle 35 godina rada jer je prestala da se farba?
lisa-la-flam - Copyright Youtube/CTV News

Odluka kanadske televizije "CTV National News" da posle 35 godina rada otpusti poznatu voditeljsku i novinarku Lisu Leflem izazvala je brojne kontroverze u toj zemlji, jer su se pojavile sumnje da je ostala bez posla jer je prestala da farba kosu.

Laflem je objavila u snimku na Tviteru da više neće raditi kao voditeljka dnevnika koji je jedan od najgledanijih večernjih programa u Kanadi.

- I dalje sam šokirana i tužna. U svojoj 58. godini, i dalje sam mislila da imam još vremena da ispričam priče koje utiču na naše svakodnevne živote - poručila je.

Voditeljka je bila jedna od žena koja je tokom pandemije prestala da farba kosu čime je dozvolila da joj prirodna boja dođe do izražaja. Gledaocima je poručila da je prihvatanje sede kose bilo oslobađajuće i da je trebalo to i ranije da učini.

Međutim, sumnja se da je to bio razlog otpuštanja. "Global and Mail" je objavio da je Majkl Meling, viši izvršni direktor na CTV pitao "ko je odobrio da Lisina kosa bude seda?"

Osim toga, njih dvoje su se sukobili oko nekih novinarskih pitanja pre nego što ju je Meling obavestio da se prekida njen ugovor o radu.

Iako su mnoge javne ličnosti osudile potez televizije kao seksistički i vid diskriminacije starijih osoba, iz kompanije "Bell Media", koja rukovodi CTV-om, saopštili su da je njeno otpuštanje odgovor na "promene u navikama gledalaca".

Ipak, na tvrdnje da je otkaz upućen zbog njenih godina ili izgleda nisu komentarisali.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike