Stravična oluja u Austriji! Drveće usmrtilo dve devojčice, još troje mrtvih (VIDEO)

18.08.2022

20:46 >> 20:49

0

Autor: 24sedam

Devojčice uzrasta četiri i osam godina nastradale su kada je palo drveće na obali jezera nedaleko od mesta Sent Andre, na jugu zemlje, blizu granice sa Slovenijom

Stravična oluja u Austriji! Drveće usmrtilo dve devojčice, još troje mrtvih (VIDEO)
Ilustracija/gromovi - Copyright Pixabay

Petoro ljudi poginulo je danas u Austriji u dva odvojena nesrećna slučaja tokom oluje koja je zahvatila zemlju u popodnevnim časovima i obarala drveće.

Devojčice uzrasta četiri i osam godina nastradale su kada je palo drveće na obali jezera nedaleko od mesta Sent Andre, na jugu zemlje, blizu granice sa Slovenijom.

Oluju je pratio vetar brzine preko 100 kilometara na čas, koji je iznenadio kupače na jezeru.

 

 

Nevreme je izazvalo prekid u isporuci električne energije, a nacionalna železnica je zaustavila vozove u južnim provincijama uz granicu sa Slovenijom i Italijom. Zatvoreni su i mnogi putevi za drumski saobraćaj.

 

 

Tri osobe nastradale su u gradu Gaming, u Donjoj Austriji, saopštio je policijski portparol.

Dve žrtve i više povređenih u nevremenu u Italiji

Dve osobe, muškarac i žena, smrtno su stradale, a više njih je teže ili lakše povređeno uglavnom od pada drveća usled tornada koji je pogodio područje srednje i severne Italije.

Kako prenosi Ansa snažno nevreme sa vetrom koji je duvao brzinom od 140 km na sat nosilo je krovove kuća, koji su padali na automobile u kojima su bili putnici.

 

 


U Masi je tornado napravio haos u kome je povređen radnik auobuske stanice. I u Firenci dve osobe su lakše povređene u automobilu u blizini stadiona usled pada drveta.

U Marini di Karara i u Versiliji oluja je nosila sve pred sobom - suncobrane, ležaljke, a na kabinama i desetinama drugih objekata pričinjena je velika šteta.

 

 


Zbog pada drveća mnogi putevi zatvoreni su za saobraćaj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike