Erdogan u Lavovu o razmeni zarobljenika između Rusije i Ukrajine: Spremni smo da igramo ulogu posrednika

18.08.2022

20:40

0

Turska će nastaviti sa diplomatskim naporima u pokušaju da reši ukrajinsku krizu

Erdogan u Lavovu o razmeni zarobljenika između Rusije i Ukrajine: Spremni smo da igramo ulogu posrednika
Redžep Tajip Erdogan - Copyright Tanjug/Vyaćeslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je na sastanku sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim i generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom razgovarao o razmeni ratnih zarobljenika između Moskve i Kijeva.

- Razgovarali smo o razmeni ratnih zarobljenika i našim inicijativama u vezi sa tim, želeo bih da napomenem i da ovom pitanju pridajemo veliki značaj, poručio je Erdogan na konferenciji za novinare u Lavovu, prenela je agencija RIA Novosti.

On je poručio i da će Turska nastaviti sa diplomatskim naporima u pokušaju da reši ukrajinsku krizu.

- Turska će nastaviti sa diplomatskim naporima za miran završetak rata u Ukrajini. Verujem da će pre ili kasnije doći do kraja za pregovaračkim stolom. I Zelenski i Gutereš su jednoglasni u tom pogledu, poručio je turski predsednik, prenela je agencija TASS.

Erdogan je pozvao međunarodnu zajednicu da uloži više napora u rešavanju krize u Ukrajini dodajući da je Ankara spremna da pomogne Rusiji i Ukrajini u obnavljanju istanbulskog procesa pregovora između strana u sukobu.

- Spremni smo da igramo ulogu posrednika u revitalizaciji pregovora o parametrima koji su formirani u Istanbulu u martu. Spremni smo da pružimo svestranu podršku za postizanje ovog cilja, kazao je Erdogan.

Poručio je da namerava da obavesti ruskog predsednika Vladimira Putina o rezultatima pregovora o Ukrajini u Lavovu.

- Nastavićemo da ocenjujemo rezultate naših današnjih razgovora sa uvaženim gospodinom Putinom, rekao je turski lider. Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike