"Lov na dva nadobudna idiota": Mladići surfovali usred kanala u Veneciji, ko ih pronađe - dobija večeru (VIDEO)

17.08.2022

17:12

0

Scenu je snimilo nekoliko začuđenih posmatrača

"Lov na dva nadobudna idiota": Mladići surfovali usred kanala u Veneciji, ko ih pronađe - dobija večeru (VIDEO)
Italija - Copyright Printscreen/Twitter

Gradonačelnik Venecije rekao je danas da je u toku "lov na dva nadobudna idiota", koji su snimljeni kako duž Kanala Grande klize na motorizovanim daskama za surfovanje.

Mladići su primećeni kako eskiviraju gondole i vodene autobuse dok su se kretali glavnom vodenom saobraćajnicom u Veneciji, prenosi Gardijan.

Navodi se da je scenu snimilo nekoliko začuđenih posmatrača, a jedan od videa koji se brzo raširio na internetu objavio je na Tviteru gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro.

- Evo dva nadobudna idiota koji se rugaju ovom gradu - napisao je Brunjaro i zamolio sve da pomognu kako bi neobični surferi bili identifikovani i kažnjeni.

On je ukazao na to koliko su u pogledu javne bezbednosti male nadležnosti gradonačelnika, pa su im tom smilslu hitno potrebna veća ovlašćenja.

Brugnaro je rekao da će "ponuditi večeru" svakome ko može da pomogne u lociranju pomenutog dvojca.

Pixabay
 

Gardijan navodi da je snimak prestupa, u kojem kao muzička pozadina ide hit Bič Bojsa "Surfin" USA, izazvao široko rasprostranjeno ogorčenje.

Dodaje se da je bilo i onih koji su smatrali da je njihov način transporta "prilično kul", kao i komentara da bi bilo sjajno kada bi svi mogli da putuju po Veneciji na takav način, "umesto da daju novac upravi za javni prevoz".

Zatvor zbog kupanja

Pixabay
 

S tim u vezi, Brunjaro je prošle nedelje pozvao na 10 dana zatvora za 33-godišnjeg škotskog turistu koji je uhvaćen kako se kupa u kanalu.

Jedan Francuz je 2020. kažnjen sa 150 evra nakon što je veslao duž Kanala Grande na svojoj dasci za veslanje, dok su dve Nemice morale da plate po 250 evra za sunčanje u bikiniju kod crkve San Stae.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike