Ovo je ulični prodavac koga je Italijan krvnički ubio nasred ulice: Stradao zbog komplimenta, a prolaznici nisu ništa učinili (UZNEMIRUJUĆE)

31.07.2022 | 14:13

Autor: N. Pavlović

Slučaj Nigerijca Ogorčukvua zaprepastio je celu Italiju

Copyright Profimedia

Italijanska policija uhapsila je Filipa Klaudija Ðuzepea Feraca (32) koji se sumnjiči da je nasmrt pretukao Nigerijca Aliku Ogorčukvua, uličnog prodavca.

Zločin se dogodio usred bela dana u mestu Čitanova Marče naočigled apatičnih prolaznika koji nisu ništa učinili iako su neki od njih sve snimali mobilnim telefonom.

Radi se prometnoj ulici u gradu na Jadranskom moru.

Ubistvo je izazvalo reakciju na obe strane političkog spektra u zemlji u kojoj je imigracija veliko pitanje.

- Ubistvo Alike Ogorčukvua je poražavajuće. Nečuvena žestina. Rasprostranjena ravnodušnost. Ne sme za ovo biti opravdanja - poručio je Enriko Leta, nekadašnji premijer Italije.

Desničar Mateo Salvini, nekadašnji ministar policije, istakao je da "bezbednost nema boju" i da treba da bude svačije pravo.

Kako se navodi, Ogorčukvu (39) je prodavao svoju robu kada je Italijan, ne želeći ništa da kupi, zgrabio njegovu štaku i počeo da ga udara. 

Prema određenim izveštajima, Nigerijac je tražio i da mu daju nešto sitno, a Feracina devojka je istakla da je njen dečko pobesneo jer je Ogorčukvu bio nametljiv.

Usledio je okršaj u kome je Nigerijac izvukao deblji kraj, a sve se događalo pred prolaznicima koji nisu reagovali.

Profimedia
 

- Napadač je prvo udarao štakom, pa ga je oborio na zemlju, a onda ga je savladao težinom svog tela i ubio ga golim rukama - navela je policija.

Prolaznici su pozvali policiju i pokušali da pomognu Nigerijcu, a Italijan je pobegao. Autopsija će utvrditi tačan uzrok smrti.

Stradao zbog komplimenta

Kako se navodi, Ogorčukvu je bio oženjen i imao je dvoje dece. Kada su ga udarila kola, izgubio je posao, pa se okrenuo uličnoj prodaji.

Danijel Amanza, iz Udruženja za pružanje usluga migrantima u regionu Marče, rekao je da je Nigerijac rekao Feracinoj devojci da je lepa i da je to bila kap koja je prelila čašu.

- Taj kompliment ga je ubio. Tragično je da je u blizini bilo dosta ljudi. Snimali su, govorili Italijanu da prestane, ali se niko nije pomerio da pomogne - rekao je.

Nigerijska ambasada u Rimu se takođe oglasila nakon ubistva.

- Incident se odigrao u prometnoj ulici, naočigled šokiranih posmatrača, od kojih su neki sve snimali, ali bez namere da ga spreče. Njegova ekselencija, ambasador Mfava Omini Abam, osudio je gnusno ubistvo - navodi se u saopštenju u kome se dodaje da će se potrebna pomoć pružiti udovici i njenoj deci.

 

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam