Biciklistkinje se izlomile na Tur de Fransu: U grupnom padu povređeno nekoliko devojaka, jedna odmah prebačena u bolnicu! (VIDEO)

29.07.2022

11:17

0

Mnoge su zadobile ogrebotine i modrice, a jedna je nastavila trku u suzama

Biciklistkinje se izlomile na Tur de Fransu: U grupnom padu povređeno nekoliko devojaka, jedna odmah prebačena u bolnicu! (VIDEO)
Tur de Frans - Copyright Printscreen Twitter/RexChapman

Zbog lančanog pada biciklistkinja tokom 5. etape ženskog Tur de Fransa u četvrtak, jedna osoba je završila u bolnici.

Na 50 kilometara od kraja najduže etape trke do incidenta je došlo na ravnom delu puta između Bar le Dika i Sen Dje de Vogeza. Sve se odigralo veoma brzo i skoro polovina učesnica popadala je preko onih koje su se prve srušile.

Kako je nekoliko desetina bicikala palo na jedno mesto, učesnicama je trebalo nekoliko minuta da se otkače jedne od drugih.

 

 

Mnoge od njih zadobile su ogrebotine i modrice, a medicinsko osoblje u timskom automobilu tokom vožnje moralo da zavije desnu ruku holandskoj biciklistkinji Šantal van den Bruk-Blak, dok je bivša nacionalna šampionka Italije Marta Bastijaneli nastavila trku u suzama.

Grupni pad značio je kraj trke za Emu Norsgard iz Danske, nakon što je bila primorana da se povuče zbog povreda koje je zadobila.

 

 

Iako je mogla da stoji, danska biciklistkinja je odvezena kolima hitne pomoći. Tim je na Instagramu objavio da je 23-godišnjakinja „udarila glavu, vrat i levo rame prilikom pada i morala je da bude prebačena u bolnicu u Epinalu“.

U petak ujutro objavljeno je da nije imala prelome i da će „ostati pod medicinskim nadzorom i mirovati 24 sata, kako bi se ispratile sve posledice incidenta“.

- Hvala na svim porukama. Zaista je lepo od svih vas. Dobro sam, putujem kući u Đironu i treba mi samo malo odmora, ali ostalo je u redu - rekla je Norsgard.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike