Nemci će morati da se čeliče: Ovo je prvi grad koji je isključio toplu vodu za pranje ruku i tuširanje

28.07.2022

21:16

0

Velike uštede zbog gasne krize

Nemci će morati da se čeliče: Ovo je prvi grad koji je isključio toplu vodu za pranje ruku i tuširanje
Tuširanje - Copyright Profimedia

Hanover je prvi veliki nemački grad koji je isključio toplu i prešao na hladnu vodu za pranje ruku i tuširanje u javnim zgradama, nakon što je Rusija dramatično smanjila isporuke gasa u tu zemlju.

U pokušaju da uštedi energiju, grad Hanover na severu Nemačke odlučio je da topla voda više neće biti dostupna za pranje ruku u javnim zgradama ili u tuševima u bazenima, sportskim halama i teretanama.

Navodi se da je Nemcima rečeno da zbog ruske gasne krize očekuju sveobuhvatne mere smanjenja gasa i dodatne naknade na računima za energiju.

Dodaje se da se javne česme takođe gase radi uštede energije, a neće biti noćne rasvete na većim zgradama, kao što su gradska većnica i muzeji.

Gradonačelnik Belit Onaj rekao je da je cilj da se gradska potrošnja energije smanji za 15 odsto, što se preporučuje i u celoj EU, kao reakcija na neposrednu nestašicu gasa.

Ističe se da pravila važe i za javne zgrade, koje neće imati grejanje od aprila do kraja septembra svake godine, uz ograničenje sobne temperature na najviše 20 stepeni do kraja godine, uz neke izuzetke.

Navodi se da Grad zabranjuje i prenosne klima-uređaje, grejalice i radijatore.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike