"Opsednuti su time da zabrane fotografisanje sa mnom i Putinom": Lavrov citirao izjavu nemačke šefice diplomatije

24.07.2022

16:55

0

Šef ruske diplomatije tvrdi da su pre njegove posete Kairu predstavnici SAD, Francuske, Nemačke, Velike Britanije i EU od Lige arapskih država zahtevali da osudi sve akcije koje Rusija preduzima

"Opsednuti su time da zabrane fotografisanje sa mnom i Putinom": Lavrov citirao izjavu nemačke šefice diplomatije
Sergej Lavrov - Copyright Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nazvao je opsesijom pokušaje predstavnika zapadnih zemalja da zabrane ruskim partnerima da se fotografišu sa njim i predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.


Lavrov je tokom zajedničke pres konferencije sa egipatskim ministrom spoljnih poslova Samehom Šukrijem, u Kairu, citirao izjavu nemačke šefice diplomatije Analene Burbok da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji je predsednik zemlje članice NATO, "dozvolio sebi da se fotografiše sa Putinom u Teheranu", prenose RIA Novosti.

Šef ruske diplomatije tvrdi da su pre njegove posete Kairu predstavnici SAD, Francuske, Nemačke, Velike Britanije i EU od Lige arapskih država zahtevali da osudi sve akcije koje Rusija preduzima, a posebno da sa njim ne potpisuju nikakve dokumente niti da se fotografišu.
Mikhail Metzel/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 


- Oni su opsednuti tim fotografijama. To već nije pitanje iz sfere diplomatije, to je druga grana proučavanja ljudskog organizma - rekao je Lavrov.

Prethodno je portparolka ruskog MSP Marija Zaharova izjavila da američke diplomate mole strane kolege da se ne fotografišu sa Lavrovom i ocenila da predstavnici Stejt departmenta na taj način pokušavaju da demonstriraju navodnu izolaciju Rusije.

Lavrov je u okviru afričke turneje doputovao u Egipat, a zatim će posetiti i Etiopiju, Ugandu i DR Kongo.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike