Ribar pecao ajkule, pa ostao bez prsta: Zver se razjarila, počela da divlja u vodi, celu scenu posmatralo njegovo dete! (VIDEO)

23.07.2022

11:31

0

Hteo je da izvuče udicu iz njenih čeljusti, ali se nije nadao da će predator hteti osvetu

Ribar pecao ajkule, pa ostao bez prsta: Zver se razjarila, počela da divlja u vodi, celu scenu posmatralo njegovo dete! (VIDEO)
ajkula - Copyright Printscreen TikTok/ogeelashs

Izlet ribara sa Floride pretvorio se u užas nakon što mu je ajkula odgrizla mali prst dok je pokušavao da joj pomogne da se oslobodi udice za koju se zakačila.

Video-snimak koji je nstao u tom trenutku objavljen je na Tiktorku, gde je uplašio nekoliko miliona korsnika.

Do incidenta je došlo dok je Bret Rider pecao ajkule u Kontent Kizu, nekoliko kilometara južno od Majamija.

- Ulovili smo našu poslednju ajkulu tog dana, limun ajkulu dugu dva metra. Hteo sam da uzmem svoju udicu, ali nisam imao sreće - rekao je Rider posle nemilog događaja.

U snimku događaja, koji traje 10 sekundi, može se videti kako Rider pokušava da uhvati predatora dok je na čamcu, što je posmatrala cela njegova porodica. Ajkula se iznenada praćnula, zgrabila ga za prst i počela da se vrti dok ga nije otkinula.

Prisutni su počeli da viču, nemoćni da mu pomognu, a sve to posmatrao je i njegov maloletni sin.

 

 

- Dođavola! Ostao sam bez svog malog prsta! Dođavola - vikao je Rider držeći ruku sa četiri prsta sa koje se krv slivala na palubu.

- Mogao sam da se zakunem da sam čuo pucketanje - prisetio se Rider i dodao da je ajkula optlivala sa njegovim prstom.

 

Njegova supruga je previla ostatak njegovog prsta dok su se vraćali na obalu, a kad su stigli, prebačen je u bolnicu. U helikopteru je primio jedinicu krvi da bi se suprotstavio opadanju krvnog pritiska, dok je u bolnici odmah podvrgnut operaciji.

Kasnije ove nedelje biće poznato da li je operacija bila uspešna.

Do incidenta je došlo usred naleta napada ajkula duž istočne obale. Samo na njujorškom Long Ajlendu prošlog meseca je zabeleženo šest napada, a poslednji se dogodio u sredu, kada je Maks Hejns (16) ujeden za nogu dok je surfovao u blizini plaže Kismet na Fajr ajlendu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike