Bajden obećava besplatnu vakcinu za sve, Tramp najavljuje kraj pandemije i optužuje protivnika da koristi koronu da bi privoleo glasače

24.10.2020

06:51 >> 07:13

0

Autor: M. I.

tramp je istakao da građani na izborima biraju između ekonomskog uspona i karantina

Bajden obećava besplatnu vakcinu za sve, Tramp najavljuje kraj pandemije i optužuje protivnika da koristi koronu da bi privoleo glasače
Copyright AP Photo/Patrick Semansky

Demokratski Kandidat za predsednika SAD Džo Bajden je rekao da će, ako bude izabran za predsednika, vakcine biti besplatne za sve Amerikance.

– Jednom kada budemo imali sigurnu i efikasnu vakcinu, ona bi trebalo da bude besplatna za sve, bilo da ste osigurani ili ne – rekao je Bajden obaćajući se u Vilmingtonu u američkoj saveznoj državi Severna Karolina.

On je dodao da će, ako bude izabran, dati smernice saveznoj vladi da kupuje na veliko onoliko doza vakcine protiv Kovida-19 koliko je neophodno kako bi ona mogla da se besplatno obezbedi onima koji nemaju osiguranje.

S druge strane, američki predsednik Donald Tramp je svojim pristalicama na Floridi poručio da će pandemija uskoro biti okončana i optužio svog rivala da preuveličava zdravstvenu krizu kako bi uplašio građane i privoleo ih da glasaju za njega.

– Ubrzo ćemo okončati ovu pandemiju – rekao je Tramp i obećao da neće zatvoriti ekonomiju, nego da će se obračunati sa virusom.

On je istakao da građani na izborima biraju “između ekonomskog uspona i karantina”.

Podsetimo, predizborni skupovi su održani posle debate za koju su stručnjaci procenili da je Tramp ostvario bolji utisak na birače.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike