Narod kivan na predsednika Austrije: Policija povećala mere bezbednosti zbog očekivanih napada na Van der Belena

20.07.2022

10:21

0

U Telegram grupi oštro su ga napadali, a objavljen je i kalendar događaja na kojima bi trebalo da prisustvuje, a na koje demonstranti planiraju da dođu

Narod kivan na predsednika Austrije: Policija povećala mere bezbednosti zbog očekivanih napada na Van der Belena
AP22096397025449 - Copyright AP Photo/Theresa Wey

Policija Austrije povećala je mere bezbednosti za šefa države Aleksandera van der Belena nakon što je neprijatno dočekan i izviždan u mestu Eferding, zbog čega je morao da otkaže planiran govor.

U grupama na društvenoj mreži Telegram protivnici Van der Belena najavili su da će ga pratiti svuda kuda se bude kretao i da će ga na svakom mestu dočekati bukom i negodovanjem.

Zbog toga je policija pokrajine Forarlberg, pred dolazak Van der Belena na festival kulture u Bregencu, odlučila da pojača broj čuvara reda na ulicama tog grada i oko šefa države.

U Telegram grupi oštro su napadali Van der Belena, a objavljen je i kalendar događaja na kojima bi trebalo da prisustvuje.

Planiraju akcije i proteste u svim zakazanim mestima, kao što su to nedavno učinili u Eferdingu.

- Policija shvata ozbiljno pretnje Van der Belenu. U vremenima u kojima živimo ne može se ništa isključiti - rečeno je dnevniku „Esterajh“ iz policije Forarlberga.

Najavili su da neće ništa prepustiti slučaju i da će povećati broj policajaca koji će obezbeđivati posetu Van der Belena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike