Grenel sa Srbima na liturgiji u Milvokiju: Dobio na poklon knjigu i šljivovicu (FOTO+VIDEO)

25.10.2020

07:46 >> 17:29

0

Autor: M. I.

Hram SPC koji je posetio Grenel jedan je od najlepših u čitavoj srpskoj dijaspori, izgrađen je 1956. godine u srpsko-vizanijskom stilu

Grenel sa Srbima na liturgiji u Milvokiju: Dobio na poklon knjigu i šljivovicu (FOTO+VIDEO)
Copyright TANJUG/ SRBI ZA TRAMPA/ OLGA RAVASI/fotografija niske rezolucije/bs

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, objavio je na svom Instagramu profilu da je u subotu posetio lokalnu srpsku zajednicu u Viskonsinu, u okviru kampanje Inicijative “Srbi za Trampa 2020”, a  nakon toga je prisustvovao i liturgiji u crkvi Svetog Save u Milvokiju.

– Danas (subota) sam u Srpskoj kući u Milvokiju, Viskonsin – i ovi Amerikanci gore od želje da glasaju za Donalda Trampa – napisao je Grenel na Instagramu uz fotografije sa događaja.

 

NA LITURGIJI U HRAMU SVETOG SAVE

Grenel je potom prisustvovao liturgiji u hramu Svetog Save u Milvokiju koju je služio starešina hrama, protojerej stavrofor Dragan Veleušić.

Predstavnica Srbi za Trampa 2020 Olga Ravasi za Tanjug kaže da je “za danas bila predviđena samo poseta crkvi, čime je, krunisan uspešan vikend sa Ambasadorom Grenelom”.

Inicijativa “Srbi za Trampa” saopštila je večeras da je izuzetno počastvovana što je imala priliku da ugosti specijalnog izaslanika američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ricarda Grenela u hramu Svetog Save u Milvokiju.

Kako je navela ta inicijativa na Fejsbuku, starešina hrama, protojerej stavrofor Dragan Veleušić, poklonio je Grenelu knjigu posvećenu istoriji Srpske pravoslavne crkve u severnoj Americi.

Grenel je dobio i flašu domaće šljivovice od domaćina, dodaje se u objavi na Fejsbuku.

TANJUG/ SRBI ZA TRAMPA/ OLGA RAVASI/fotografija niske rezolucije/bs

“Zahvaljujemo ambasadoru i predsedniku Trampu na ljubaznosti, prijateljstvu i posvećenosti našoj srpsko-američkoj zajednici”, poručili su oni i najavili punu podršku izboru predsednika Donalda Trampa.

Grenel je tokom jučerašnjeg razgovora sa predstavnicima srpske zajednice u “srpskoj kući” preneo Trampove reći da je sporazum iz Vašingtona bio težak i da su uzbuđeni zbog njegove primene, ali i mišljenje da politika oko Kosova Trampovog protivkandidata na izborima 3. novembra Džoa Bajdena, neće ići u željenom pravcu.

“Znamo tačno gde će Bajdenova administracija ići to je pravac koji ne želimo”, rekao je Grenel i dodao da je Bela kuća ponosna što je dve strane dovela za sto da pričaju o ekonomiji, upravo onome što Tramp zna najbolje.

Podsetio je na poziv predsednika Srbije Aleksandar Vučić upućen Trampu da poseti Beograd i da je Tramp odgovorio da će ići kao predsednik, kada ponovo pobedi.

“On je da sada radio za vas, i sada je vreme da radite za njega”, poručio je Grenel i pozvao američke Srbe da glasaju, jer kako je rekao “vi možete napraviti razliku”.

Tokom privatnih sastanaka sa predstavnicima srpsko-američke zajednice iz Čikaga i Milvokija, Grenela i srpske zajednice bilo je reči i o planovima za buducnost, kao i vitalnim pitanjima koja se ticu Srbije, srpskog naroda i srpskog rasejanja.

Hram SPC koji je posetio Grenel jedan je od najlepših u čitavoj srpskoj dijaspori, izgrađen je 1956. godine u srpsko-vizanijskom stilu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike